Pisali smo vam o tome kako će poznati DJ i producent iz Dallasa, Eric Estornel, poznatiji kao Maceo Plex, izdati novo izdanje za vlastitu etiketu Ellum Audio naziva Conjure One, a sada vam donosimo review samog EP-a koji je za Resident Advisor napisao Stephen Worthy. Prenosimo review u cijelosti…

Crte koje razdvajaju produkcijski rad Maceo Plexa od radova koje Eric Estornel izdaje kao Maetrik postaju sve zamagljenije. Novoizdani uradak ovog Amerikanca objavljen je na njegovoj vlastitoj etiketi Ellum Audio i sadrži nekoliko najuvrnutijih traka koje je do sada izdao pod pseudonimom Maceo Plex, a to su Conjure Drama, Conjure Bass Conjure Balearia.

http://youtu.be/mniIZ9bkJYc

„Conjure Drama“ skače sa noge na nogu dok se ječav bas polako širi, kao da se budi nakon drijemanja. U isto vrijeme zvuk sirene za zračnu uzbunu samo naglašava efekt nelagode. Na putovanje mračnijim putevima vodi nas sa „Conjure Bass“ gdje, kako i sam naziv trake sugerira, bas ima izuzetno naglašenu ulogu. Dubokoglasno režanje se nakuplja na rubovima trake i nagoviješta nadolazeću oluju koja se neizbježno širi u sav dostupan prostor.

“Conjure Balearia” je direktnija traka koja započinje sa sample-om BBC-evog najavljivača i prigušenim akordom. Gura vas naprijed nesmotrenom brzinom dok bas bruji poput roja ljutitih pčela u pratnji drvene zvečke. Potom, kao da je iznenada okupan u suncu, Estornel na minutu uvodi dirljivu podjelu koja nakon 60-ak sekundi nestane jednakom brzinom kojom se i pojavila.

http://youtu.be/DHxXbF5xLn8