Dopustite da vas Kozmodrum odvede preko neotkrivenih horizonata klupske plesne glazbe. Najšire uokviren kao live organic dance music, njihov izričaj gradi se na techno, house, jungle i dubstep strukturama nadahnutima jazz i fusion tradicijom. Poslušajte njihov album u nastavku gdje vam u suradnji sa Zona Muzika dijelimo i dva primjerka CD-a!

Koristeći ustaljenu sviračku postavu (bubanj, gitare, klavijature), Kozmodrum stvaraju osvježavajuću elektroničku progresiju koja je u najmanjoj mjeri – elektronska. Glazbu na albumu napisao je i osmislio Janko Novoselić, svestrani stvaratelj na domaćoj glazbenoj sceni za koga se veže poduži niz hvaljenih suradnji i projekata (Tobogan, Chui, Strobelyx, Drumroll, Satellite…). Na albumu sviraju i drugi priznati i nagrađivani glazbenici s raznolikih glazbenih drumova: Goran Delač, Ivan Kapec i Elvis Penava te Hrvoje Nikšić na efektima i produkciji.

Početkom godine „Na tragu satelita“ izdaju ujedno i kao prvo izdanje svježe nezavisne izdavačke kuće Zona Muzika, pokrenute od strane članova samog benda: Janka Novoselića i Ivana Kapeca. Album se sastoji od 9 stvari, a dostupan je u digitalnom obliku na Zona Muzika Bandcampa gdje ga možete i preslušati, ali i kao CD izdanje.

Zona Muzika svježinom ne odiše samo zbog nedavnog osnivanja, već i zbog zvuka kojeg teže ostvariti i podupirati. Među prvim izdanjima stoga su se tu našli i drugi projekti osnivača: Capisconne, Strobelyx, Sonic Diptych i TrianguliZona, ali ne namjeravaju tu i stati jer svemir se samo nastavlja širiti…

Kozmodrum su nedavno u zagreačkom KSET-u održali i samostalnu koncertnu ekspediciju u kozmička bespuća gdje nestaju granice između elektroničkog i ljudskog te tako svojom instrumentalnom interpretacijom DJ seta predstavili album prvijenac „Na tragu satelita“. 

U nastavku pogledajte video u kojem članovi samog benda pričaju o novome albumu.

Zona Muzika i UES Magazine vas daruju s dva primjerka CD izdanja, a sve što trebate napraviti jest: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime te navesti koja vam je stvar s albuma najdraža. Slučajnim odabirom, u petak 20. svibnja, odabrat ćemo sretne dobitnike CD-a.

5 KOMENTARI

Comments are closed.