Ivan Komlinović i Jan Kinčl Zero, poznati su dvojac domaće elektronske scene, obojica audio inžinjeri, DJ-i i producenti, na ovogodišnjem izdanju Moondance Festivala izveli su svoje premijerne ‘live act’ nastupe! Donosimo vam njihove dojmove!

Na ovogodišnjem izdanju Moondance Festivala koji se održao početkom kolovoza u prekrasnoj kuli Kamerlengo u Trogiru, Ivan Komlinović i Jan Kinčl Zero izveli su svoje premijerne ‘live act’ nastupe i to u noći kada su u istom izdanju nastupali i sami headlineri festivala – Octave One, The Analogue Cops i Saytek.

Po reakcijama publike, vidimo da su opravdali očekivanja, no jednostavno nismo mogli odoliti, a da ne pitamo njih same kako im je bilo i jesu li zadovoljni. Evo što su nam rekli:

– “Nastup je prošao bolje nego sam se uopće usudio ponadati. Bolje nego na probama, uz nekoliko pogrešaka koje su dio šarma svakog live nastupa. Dojmovi, hehe, srce mi je veliko kao kuća! Svoj prvi live sam odradio u čarobnom ambijentu trogirske kule Kamerlengo na line upu sa Octave One čija mi je glazba definirala korijene i put u mom vlastitom shvaćanju techna. U 21 godinu moje DJ karijere, nisam osjetio takvu tremu. Srećom, bio sam okružen brdom prijatelja i jednostavno magija momenta i prostora su učinili svoje. Publika je super odreagirala. Nisam navikao vidjeti takvo uzbuđenje i reakcije na svoje stvari, a kamoli na reakcije i euforiju na izvođenje uživo istih…” – rekao je Ivan.

https://soundcloud.com/ivan-komlinovic/sets/moondance-festival-2015-live

– “Jako sam zadovoljan nastupom s obzirom da je prvi i da se sve izdešavalo u tako kratkom roku. Početkom 5. mjeseca sam počeo raditi na projektu od nule tako da uz produkciju glazbe, miks i uklapanje svega u neku smislenu cjelinu nije bilo puno vremena za upoznavanje s problemima i bubicama koje se mogu pojaviti na stageu. U idealnoj varijanti sam se nadao da će proći okej, bez većih problema i da će mi taj nastup dati signal šta funcionira, a šta ne. S druge strane, bio sam spreman i na scenarij u kojem ne prođe sve blistavo, i to je dio ovog posla. Na kraju je prošlo dosta bolje nego sam očekivao. Ljudi su plesali, a ja sam uživao i u procesu puno naučio. Naravno jako bitan faktor su bili moji ljudi. Uspjelo nas se skupiti desetak iz mog najužeg kruga prijatelja i moja djevojka, i baš smo se dobro zabavljali cijeli vikend. Svi oni me dugo znaju, čuli su me u puno dobrih i puno ne tako dobrih izdanja, i vrlo direktno mi daju do znanja kad failam. Zato me njihov amen nakon nastupa jako razveselio. Uz to, ispao je dosta zanimljiv moment da smo Ivan i ja imali premijeru uz neke od najboljih live actova industrije, Octave One i The Analogue Cops.” – rekao je Jan.

– Goran M. –