Uoči nastupa u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar u petak, 11. studenoga, audiovizualni elektronički sastav ABOP objavio je video snimku za pjesmu ‘Acid Trash’. Pogledajte spot!

Radi se o snimci iz Tvornice Kulture iz travnja ove godine kada je bend promovirao prvo izdanje ABOP EP koji je izašao pod PDV etiketom.

Video je još jedan dokaz da bend prvenstveno treba doživjeti na koncertima, a snimkom dominira monumentalna video instalacija u režiji Gorana Goldina, dok se za izvrsnu svjetlosnu predstavu pobrinuo Andrija Santro. Snimka je i podsjetnik na ono što možete očekivati na nastupu u Vintage Industrial Baru gdje će se bendu pridružiti prijatelji Microslav i Mikael Zrinski. Facebook event provjerite ovdje.

ABOP, naš najistaknutiji audio-vizualni bend, samo je kroz koncerte i Youtube snimke postao regionalna koncertna atrakcija. Bend koji prelazi žanrovske granice jednaku pažnju posvećuju vizualnom aspektu, ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika koji su sami sebe “posudili” iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivena je dobitna kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Osjetna je i velika doza tj. utjecaj čikaške acid house škole ’80-ih kroz cijeli materijal.

ABOP je nedavno nominiran u kategoriji najbolji elektronički bend i najbolje vinilno izdanje za nagradu Ambasador koju Klubska Scena dijeli akterima elektroničke scene.

Cijena ulaznice za koncert je 40 kn u pretprodaji, a na dan koncerta cijena će iznositi 50 kn. Ulaznice možete nabaviti u Dirty Old Shop (Tratinska 18), Vintage Industrial Bar / Kavez (Savska 160) i Entro.hr. U nastavku ulovite upad za koncert!