Petar Dundov
Petar Dundov

LED elektronički kolektiv udruge Poluga se osmu godinu zaredom budi iz zimskog sna upravo na lokaciji Stari grad Dubovec, a ovom prilikom vam dovodi ni manje ni više nego Petra Dundova kojeg mnogi pamte iz davne 2009. godine i LED Festa u kuglani razrušenog hotela Korana.

Petar Dundov je sinonim za glazbenog znalca među hrvatskim DJ-ima, te naš najpoznatiji i najuspješniji glazbenik, ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda. Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseduonimom Unreal da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard. Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta (Berghain, Tresor, DC 10, Space, Trouw, Cocoon, Womb, Fuse, Melt, Awakenings, Labyrinth, Dimensions, Unsound, I Love Techno, Exit, Dancity Festival, Rainbow Serpent Festival, FIB i mnogim drugima). Danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim albumima “Escapements” ,”Ideas from the Pond” te na posljednjem “Sailing Off The Grid” objavljenom na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.

pledsnjak_dundov_1104

Uz Petra će se za spektakularan ugođaj u subotu, 11. travnja, pobrinuti i domaćini _prototype, Dots i Omen. Početak je u 22 sata, a ulaznica za događanje je 30 kn.  Organizator događanja je Udruga za poticanje kreativnosti i razvoj nezavisne kulture Poluga u suradnji s Gradom Karlovcem, Turističkom zajednicom Grada Karlovca, Amicus Felix jdoo i Euroton doo.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom odabrat ćemo sretne dobitnike upada.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/31858″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]