Pioneer je najavio Kuvo, ambicioznu aplikaciju/softver platformu na kojoj DJ-i mogu objavljivati svoje setove u stvarnom vremenu i kojima se može pristupiti iz bilo kojeg mjesta na svijetu.

Cilj ove tehnologije je povezivanje pultova iz cijelog svijeta i stvaranje globalne mreže klubova, DJ-eva i fanova te zadavanje smrtnog udarca korištenju Shazama u klubovima.

Koncept je sam po sebi jednostavan:  Kuvo hardver se priključi na CDJ u klubu te prenosi informacije u veliki pulsirajući techno oblak. Pomoću aplikacije clubberi mogu dobiti informaciju o tome koji DJ svira i gdje te koje stvari vrte upravo u tom trenutku, a čak postoji i opcija lajkanja i kupovanja pjesama preko iTunes i Juno-a.

Ova tehnologija koju podržavaju i Richie Hawtin i Seth Troxler mogla bi u potpunosti promijeniti način na koji saznajemo za novu glazbu te bi mogla DJeve i nezavisne labele još više približiti obožavateljima.

Iako je ovo nedvojbeno alat koji olakšava stvari DJ-evima i obožavateljima, teško je ne zamisliti da bi Kuvo mogao naljutiti staru gardu koja žali za danima slave kad su uveseljavale prodavače u dućanima s pločama i mirisali kutije vinyla. Čak se i promjena mijenja…

Za detaljniji opis ovog zanimljivog softvera, pogledaje video ispod.