Petero mladih je umrlo i petero ih je hospitalizirano u subotu u teškom stanju u Buenos Airesu nakon trovanja drogom tijekom jednog od najvećih festivala elektroničke glazbe na svijetu, Time Warp.

Kako prenosi Jutarnji: “Mladi su izgubili svijest, pali u komu i ubrzo umrli”, rekao je jedan dužnosnik hitne službe te dodao: “Obdukcijom će se utvrditi uzrok njihove smrti, treba vidjeti koje tvari su konzumirali”.

Hitna služba je pozvana u zoru na festival Time Warp Argentina u privatnom centru u kojem su organizirani koncerti i izložbe, a smrt svih mladih (između 21 i 25 godina) nastupila je brzo. Na TV-kanalu C5N je jedan od posjetilaca rekao da je droge bilo u obilju, te da su je njemu četiri puta nudili, a saznajemo da je prostor bio i prepunjen. “Nismo mogli ostati unutra, nismo mogli disati”, izjavio je jedan od posjetilaca te dodao: “Bilo je previše vruće i bilo je previše ljudi.”

Inače, festival Time Warp je osnovan 1994. u Njemačkoj i sada se odvija u raznim gradovima svijeta, a za ovogodišnji festival, 3. u Buenos Airesu, prodano je 10.900 karata.

Expresamos nuestro más sentido pésame a las familias y amigos de las personas que fallecieron. Tomará un tiempo…

Posted by Time Warp on Saturday, April 16, 2016