Masters
Masters

Petar Dundov ovoga petka gost je novog izdanja Reform večeri u klubu Masters, dok Vladimir Ivković gostuje u subotu na Freilauf programu! UESMAG ima upade za obje večeri!

Petar Dundov vraća se u zagrebački klub Masters ovoga petka, 28. listopada, gdje će nastupati u sklopu novog izdanja Reform večeri. Njegov zadnji nastup u istome klubu svi dobro pamtimo zbog zvuka, koji u kombinaciji s atmosferom Mastersa, čini savršni spoj, a ništa manje se ne očekuje i ovoga puta gdje će mu se za DJ pultom pridružiti svima dobro poznati Mimi iz Ekstrakt kolektiva te rezident same Reform večeri – Nicole.

Početak je u 23 sata uz ulaz od 60kn. Facebook event provjerite ovdje, a pri dnu članka okušajte sreću jer vam dijelimo 2×1 upad!

Petar Dundov
Petar Dundov

Podsjetimo, Petar Dundov je najpoznatiji i najuspješniji hrvatski elektronički glazbenik koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda. Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseduonimom Unreal da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard.

Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta (Berghain, Tresor, DC 10, Space, Trouw, Cocoon, Womb, Fuse, Melt, Time Warp, Awakenings, Labyrinth, Dimensions, Unsound, I Love Techno, Exit, Dancity Festival, Rainbow Serpent Festival, FIB…)

Danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te pet samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim albumima “Escapements”, “Ideas from the Pond”, “Sailing Off The Grid” te na posljednjem “At The Turn Of Equilibrium” objavljenom ove godine na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man

Petar Dundov i Vladimir Ivković u klubu Masters [+dijelimo upade] 5
Vladimir Ivković

Drugu večer, u subotu, 29. listopada, u sklopu Freilauf programa gostuje Vladimir Ivković (Offen music, Salon Des Amatuers) uz cijenu karte 50/60 HRK te uz podršku domaćina Pepija, koji je nedavno za UESMAG selektirao svojih top 10 stvari. Početak večeri je u 23 sata, Facebook event provjerite ovdje, a pri dnu članka okušajte sreću jer vam dijelimo jedan, ali vrijedan upad!

Prvi smo puta Vladimira Ivkovića čuli 2014 tijekom 3-dnevnog bon ton otvaranja gdje je gostovao s desetak drugih glazbenika. Međutim, već na prvi zvuk njegova nastupa, moglo se osjetiti da slijedi nešto potpuno drugačije. S Vladimirom se tada doslovce dogodila ljubav na prvo slušanje.

Vladimirov je glazbeni put vjerojatno krenuo podsvjesno još kada je kao dijete –tinejdžer bio okružen  pripadnicima beogradskog novog  vala (od EKV nadalje), kućnih prijatelja njegovih roditelja. Po završetku srednje škole i s početkom rata, Vladimir je odlučio svoj mir potražiti u Njemačkoj, kako bi studirao pravo.

Petar Dundov i Vladimir Ivković u klubu Masters [+dijelimo upade] 6

Naravno, glazba je bila njegov lijek od usamljenosti i najbolji prijatelj u otuđenoj Njemačkoj, daleko od starih znanaca i obitelji.  Od  2007. godine, vodi izdavačku kuću Desolat Music Group zajedno sa Loco Dice-om. Tajođer postaje rezident u famoznom klubu “Salon Des Amateurs”  te je, zajedno s Detlef Weinrichom (Toulouse Low Trax) & Lenom Willikens, etablirao Salon kao mjesto gdje se može čuti nekonvencionalna glazba u Njemačkoj, a i šire.

Vladimirova DJ karijera je napredovala jer su ljudi prepoznali njegovu istinsku ljubav prema glazbi, neopterećenost žanrovima, tempom ili izvođačem. Upravo taj njegovih stav u moru komercijalnih copy/paste DJa dovelo je do toga da Vladimir trenutno slovi kao jedan od ekstravagantnih DJa na svijetu a njegove je setove jednostavno nemoguće shazam-ati.

Ivan Smagghe: ”Vladimir je jedan od najboljih DJa iz samo jednog razloga, jer on ima sposobnost da ne mari. Nije razmetljiv, ne pušta rijetke ploče samo da bi se pokazao, isključivo pušta glazbu koju voli. Čudna ili ne, hit ili ne, obskurna ili ne, plesna glazba ili ne, Coil ili da. Koga briga? Vladimir daje puno i rijetko uzima. Potpuno je imun na kužerske priče. Prevelikodušan. Preskroman.”

No Vladimirova veza s rodnim Beogradom nije nestala, upravo suprotno. Njegovi nastupi u Klub 20/44 slove kao najbolje zabave i ne propuštaju se, a divlja je energija u zraku gotovo opipljiva rukom. Kako nam je to lijepo u neobaveznom razgovoru rekao Nenad Marković (33.10.3402): ”Vladimir Ivković promijenio je DNA beogradskih rejvera”.

Vladimir je u međuvremenu pokrenuo i vlastitu glazbenu etiketu ”Offen music”,  trenutno usmjerenu na predstavljanje neobjavljenog materijala Rex Illusivi, Mitra Subotića Sube, novosadskog kompozitora, producenta i muzičkog vizionara, čiji rad Vladimir Ivković iznimno štuje.

Dijelimo 2×1 upad za petak te jedan upad za subotu, a za sudjelovanje u igri potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook i/ili twitter profilu koristeći hashtag #UESMAG te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti Vaše ime i prezime i naznaku za koji party/dan želite upad! Slučajnim odabirom, u petak 28. listopada kao i u subotu 29. listopada, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.

Petar Dundov i Vladimir Ivković u klubu Masters [+dijelimo upade] 7