Svoje premijerne, ujedno i Live nastupe, na ovogodišnjem izdanju Moondance festivala potvrdili su i naš najpoznatiji producent elektroničke glazbe – Petar Dundov, kao i jedan od najplodnijih belgijskih autora elektoničke glazbe – Sierra Sam!

Petar Dundov i Sierra Sam, novi su headlineri ovogodišnjeg Moondance Festivala koji će se od 11. do 13. kolovoza održati u jednoj od sedam najnevjerojatnijih festivalskih lokacija svijeta prema The Spaces magazinu – Kuli Kamerlengo u Trogiru. Dvojac će se tako pridružiti već ranije poznatim imenima kao što su Jeff Mills, Josh Wink, The Story Tellers, John Heckle i drugi.

Ulaznice za sva tri dana festivala još uvijek možete kupiti po povoljnijoj cijeni od 199 kn na stranicama Ticketshop.hr i njihovim fizičkim poslovnicamaOd 1. srpnja pa do festivala regionalna trodnevna ulaznica će biti 250 kn, a u prodaju će biti puštene i jednodnevne ulaznice koje će se kretati od 150 – 180 kn. Više o novim imenima provjerite u nastavku, a o samome festivali pratite na službenim web i Facebook stranicama.

Petar Dundov i Sierra Sam dolaze na ovogodišnji Moondance festival 3

Podsjetimo, Petar Dundov je najpoznatiji i najuspješniji hrvatski elektronički glazbenik koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda. Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseduonimom Unreal da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard.

Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta (Berghain, Tresor, DC 10, Space, Trouw, Cocoon, Womb, Fuse, Melt, Time Warp, Awakenings, Labyrinth, Dimensions, Unsound, I Love Techno, Exit, Dancity Festival, Rainbow Serpent Festival, FIB…)

Danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te pet samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim albumima “Escapements”, “Ideas from the Pond”, “Sailing Off The Grid” te na posljednjem “At The Turn Of Equilibrium” objavljenom ove godine na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.

Sammy Goossens aka Sierra Sam u svojoj 15-godišnjoj karijeri počeo je kao promotor u rodnom Liegeu da bi nedugo zatim počeo producirati i izdavati na prestižnim etiketama poput Reload , R&S , Rotation , Pure Plastic , Muller , Teknotika. Manje je poznato da je Sammy bio koproducent za umjetnike kao što su Suburban Knight (UR , Peacefrog) i Bloody Mary (Contexterrior). Nakon preseljenja u Berlin radi kao label menadžer za Jay Hazeove Contexterrior and TuningSpork etikete te izdaje na istima pod imenima Sierra Sam i D.I.Y. kao i na Dirt Crew, Trapez ltd, Einmaleins, Supplement Facts, Serialism, Souvenir, Upon You , Nordik Net, Dame Music.

Poznat je kao vrstan live izvođač koji nastupa s gomilom analognih mašina. Njegova live suradnja s Kinkom rezultirala je fantastičnim podcast setom za Watergate club. Sve to omogućilo mu je nastupe u najprestižnijim underground klubovima kao što su Fabric, Rex, Watergate, Goa Madrid, WeekEnd, Fuse itd. Ovo je njegov premijeri nastup u Hrvatskoj.