Špancirfest se i ove godine pobrinuo da nitko ne ostane „gladan“ zabave i dobrog provoda. Organizira se noćna pozornica, odnosno Špancirfest Arena pozornica uz Dravu, a najuspješniji hrvatski producent i DJ, Petar Dundov, nastupit će na samom otvorenju pozornice.

Špancirfest se i ove godine pobrinuo da nitko ne ostane „gladan“ zabave i dobrog provoda. Oni kojima će programi u gradskoj jezgri završiti prerano, moći će se ponovo dobro isplesati na Špancirfest Arena pozornici kod Gradske sportske dvorane na Dravi gdje će se program odvijati od 22 sata do 6 sati ujutro.

Već prvog dana Špancirfesta, u petak 22. kolovoza, sprema nam se nastup globalno najslavnijeg hrvatskog DJ-a i producenta, legendarnog Petra Dundova. On u Varaždin dolazi nakon svirki na značajnim ljetnim festivalima – na Ibizi je uz domaćina, slavnog Richieja Hawtina svirao na otvorenju Enter večeri u klubu Space, a nastupao je i na kultnom Melt! festivalu u Njemačkoj. Usto, bio je i zvijezda španjolskog Fib festivala, gdje je svirao uz trenutačno najeminentnije izvođače elektronske glazbe.

Aktualni album Petra Dundova, Sailing Of The Grid, izdan je u rujnu prošle godine, a priskrbio mu je angažmane po klubovima Berlina, Moskve, Londona, New Yorka, sve do Japana. Dundov je za glazbene znalce diljem svijeta sinonim za dobru glazbu i još bolje nastupe, pionir je techna u ovom dijelu Europe, a po svojem talentu, glazbenom stažu i diskografiji Dundov je vjerojatno naš najbolji glazbeni izvozni proizvod. Na sceni je od davne 1993. godine, a iza sebe ima oko 50 single izdanja i tri vrlo hvaljena samostalna albuma. Svojedobno je objavio i ambijentalni album na etiketi techno čarobnjaka Jeffa Millsa te se pridružio kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.

Uz Petra Dundova, prvog Špancirfest petka poseban nastup očekuje nas i od DJ Deega, veterana techno glazbe u Varaždinu te residenta kultnog kluba Extravaganza, a svirat će i zagrebački techhouse DJ i producent Mandrax.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/107647585″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

U prodaji je ograničen broj festivalskih ulaznica za šest dana održavanja programa na Arena pozornici – samo njih 100, a kasnije će se moći kupiti isključivo dnevne ulaznice. Festivalske ulaznice za Arena pozornicu, po cijeni od 159 kuna dostupne su online na Entrio.hr te na prodajnim mjestima sustava Eventim.

U sklopu Arena pozornice nastupat će i Beltek, Chew The Fat! Croatia kolektiv, Gramophonedzie i mnogi drugi. Cjelokupni program ove noćne pozornice provjerite ovdje, a cijelog Špancirfesta ovdje.

Nagradna igra: Djelimo 2×1 upad za otvaranje Špancirfest Arena pozornice uz Petra Dundova! Sve što trebate napraviti jest lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu te ostaviti u komentaru ispod članka svoje ime i prezime zajedno s linkom na omiljenu stvar ili mix Petra Dundov. Slučajnim odabirom, u četvrtak 21. kolovoza u jutarnjim satima, odabrat ćemo 2 dobitnika upada.

arena_pozornica_shpancir_2014