Foto: CROPIX - Ilustracija za Jutarnji.hr

Na granici Rupa pali Britanci sa 591 komada tableta droge ecstasy, 43,58 grama droge MDMA, 30,34 grama droge ketamin, 25,6 grama kokaina i 2,98 grama marihuane u vrijednosti 130.000 kuna!

Kako prenosi Jutarnji.hr, djelatnici Postaje granične policije Rupa i ovog vikenda zatekli su više stranih državljana koji su neovlašteno posjedovali razne vrste droga, ali i troje britanskih državljana, starosti 25, 24 i 20 godina s većim količinama raznih droga, većinom droge ecstasy, piše na stranici PU primorsko-goranske.

Spomenuti su zatečeni prilikom granične kontrole na ulasku u Republiku Hrvatsku na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak 26.,27. i 28. lipnja. Kod njih je pronađeno i zaplijenjeno ukupno 591 komad tableta droge ecstasy, 43,58 grama droge MDMA, 30,34 grama droge ketamin, 25,6 grama kokaina i 2,98 grama marihuane.

Tijekom provedenih kriminalističkih istraživanja djelatnika Službe kriminaliteta droga ove Policijske uprave u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Opatija i II. policijske postaje Rijeka, policija je saznala kako su drogu nabavili izvan Republike Hrvatske te je bila namijenjena prodaji posjetiteljima glazbenih festivala koji se održavaju tijekom ljeta na području izvan Primorsko-goranske županije.

Novi list neslužbeno doznaje da je droga bila namijenjena popularnom okupljalištu mladih Zrće, no moguće je vjerovati kako je ista namijenjena i za Tisno… Prodajom ove količine zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu osumnjičeni bi protupravno zaradili najmanje 130.000 kuna.

Po završetku kriminalističkih istraživanja svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te predani pritvorskom nadzorniku.