Prošlog su tjedna objavljeni prvi headlineri, datumi i lokacije drugog izdanja festivala Moondance. Neka od za sada poznatih imena koja će nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala su Nina Kraviz, Anthony Rother, Agoria, Vince Watson te Forest People.

Promotivna turneja „Fly 2 Moondance“ počela je prošlog vikenda kada ste u zagrebačkom klubu Mikser imali prilike čuti virtuoza Vince Watsona, a već ovog vikenda u vodičkom Opijumu u goste nam dolaze Oxia i Forrest People.

Ovog vikenda vodički Opium i splitski Masters pripremaju nova uzbuđenja na elektronskoj sceni sa serijalom partija FLY 2 MOONDANCE. U prvom će već u subotu za pult Oxia, jedan od najpoznatijih francuskih techno/electro/house DJ-eva i producenata, a u drugom dan poslije glavni gost je Forest People, producent iz susjedne BiH koji je u samo nekoliko godina stekao respektabilan status na sve zahtjevnijoj europskoj techno sceni. Prvo predstavljanje Moondance festivala održalo se prošle subote uz škotskog techno/house virtuoza Vince Watsona u zagrebačkom klubu Mikser.

Slijedi Fly 2 Moondance u vodičkom klubu Opium u subotu 19.4. kada u goste stiže francuski remixer, producent i DJ – OXIA. Uz njega će nastupiti Edy C, Scheva, Antonio i Pero FullHouse. Ulaznica je 50 kn do ponoći, a 70 kn poslije. Svaki 20. posjetitelj ovog partija dobit će besplatnu festivalsku ulaznicu za ljetni Moodance.

oxia_txt_ues

OXIA  je jedan od najpoznatijih francuskih techno/electro/house DJ-eva i producenata te rado viđen gost u Dalmaciji. Prvi nastup u ovim krajevima imao je prije 11 godina u Aurori, na poznatom party-u s Umekom. Pravim imenom Olivier Raymond, Oxia je poznat kako po brojnim kvalitetnim samostalnim izdanjima, tako i po suradnji sa svojim francuskim kolegama, kao što su npr. The Hacker, Laurent Garnier, Miss Kittin, Kiko i drugi. Možemo slobodno reći da je Oxia mezimac domaće scene, te da na ovim prostorima uživa status prave zvijezde.

Dan poslije, 20.4., sprema se Uskršnji Fly 2 Moondance u prostoru bivšeg splitskog kluba Masters gdje će se predstaviti još jedan Moondancer – FOREST PEOPLE iz susjedne BiH. Ovo je njegov premijerni nastup u Dalmaciji. Nastupit će još i Darko J i Pero FullHouse. Ulaznica je 50 kn. Svi kupci ulaznica naći će se u istom bubnju, te će se tijekom partija izvući sretni dobitnici besplatnih festivalskih ulaznica za Moondance.

forrestpeople_ues

FOREST PEOPLE -je mladi bosanski DJ i producent koji je u samo nekoliko godina stekao respektabilan status na sve zahtjevnijoj europskoj techno sceni. Izdanjima na eminentnim etiketama kao što su Driving Forces, Planet Rhythm i drugima uspio se izboriti za svoje mjesto pod techno suncem te tako osigurao ispunjen kalendar mjesecima unaprijed po najboljim klubovima. Zanimljivo je da mu je DJ nastup sastavljen isključivo od njegovih produkcija što je popriličan raritet.

Dvodnevni festival moderne elektronske glazbe MOONDANCE održat će se 16. i 17. kolovoza na dvije pozornice, jedna u kuli Kamerlengo, a druga na stadionu Batarija, dok je VIP prostor u kuli sv. Marka. Prva objava izvođača donosi 5 headlinera od 30 tak stranih i domaćih izvođača koliko ih je planirano. Za sada poznata imena su Nina Kraviz, Agoria, Forest People te  Live izvođači Anthony Rother i Vince Watson. Druga faza line upa objavit će se sredinom svibnja.

moondance_txt_ues

Rani kontingent ograničenog broja ulaznica po promotivnoj cijeni od 99 kuna je u prodaji do isteka zaliha putem online servisa Entrio za područje Hrvatske i okolnih država. Regularne ulaznice za državljane Hrvatske i okolnih zemalja po cijeni od 199kn biti će dostupne od 1.5. do 1.8. poslije čega se diže na 299kn do samog festivala.

Ako pak želite besplatno na jedan od Fly 2 Moondance promo partija, dijelimo Vam 2×1 upad za oba partija. Sve što vam je činiti je lajkati članak, te u komentaru ispod članka, uz vlastita imena i prezimena, navesti za koji party želite upad! Dobitnike proglasujemo u petak (18. travnja)!!