Dr. Motte
Dr. Motte

UspjeÅ¡ni njemački DJ i glazbeni producent te osnivač prvog berlinskog techno festivala ‘Love Parade’ , legendarni Dr. Motte gostuje u zagrebačkom klubu Boogaloo!

Kultni zagrebački klub “Boogaloo”, nakon odličnog posljednjeg izdanja DJLEGENDS večeri kada je gost bio David Morales, nastavlja sa dovođenjem istinskih legendi svjetske elektronske scene pa tako u subotu, 3. prosinca, u goste dolazi uspjeÅ¡ni njemački DJ i glazbeni producent te osnivač prvog berlinskog techno festivala ‘Love Parade’ , legendarni Dr. Motte!

Od detalja iz impresivne karijere Matthiasa Roeingha alias Dr. Motte valja napomenuti da se njegovo ime veže za početke elektronske glazbe u Europi, a osnivač je i organizator prve berlinske “Love Parade” davne 1989. godine, koju je nastavio organizirati i narednih godina.

Osnivač kultne berlinske Love Parade, Njemac Dr. Motte u Zagrebu 3

Godine 1999. nominiran je za B2 Kulturpreis u Berlinu, najveće priznanje i kulturnu nagradu Njemačke, radi organizacije izložbi umjetnika, glumaca i glazbenika za pomoć autističnoj djeci. Zahvaljujući njemu i “Love Paradeu” techno muzika postala je najveći njemački izvozni proizvod. Istovremeno, parada je doprinjela razvoju elektronske glazbe jer se smatra najboljim svjetskim festivalom elektronske glazbe na kojem nastupaju najveća svjetska imena. Godine 2007. Dr. Motte je dobio nagradu za životno djelo na desetom izboru najboljih DJ-a u Pachi Ibiza (DJ Awards), a važno je napomenuti i kako od 2010. vodi uglednu izdavačku kuću Praxxiz. 

Glavnome gostu će se za pultom kluba Boogaloo pridružiti dvije istinske legende domaće elektroničke scene koji su svojim nastupima i otvorili serijal DJLEGENDS večeri, a oni su Mary i Mr. DJ Dario. Početak je u 23 sata uz ulaz od 40kn do ponoći te 50kn nakon.

Sve ostale informacije potražite u službenom Facebook eventu.