Iako nekim DJ-ima zaista ne treba ništa drugo osim glazbe, postoje i oni koji uz glazbeni izraz, traže i druge načine za opuštanje i odmotavanje klupka svakodnevnih briga.

Slika koju ljudi ponekad imaju o DJ-ima uključuje majstore za pultom koji neprestano rade na usavršavanju vlastitih glazbenih znanja, zakopani u studiju između nastupa, nakon kojih se nanovo zatvaraju u hermetički studijski session. To nipošto ne vrijedi kao univerzalno pravilo, a povrh svega valja zapamtiti kako su i DJ-i samo ljudi.

Ovo su neki od hobija slavnih DJ-a:

1King Unique – kolekcionar svemirskih odora

Osam hobija poznatih DJ-a za koje sigurno niste znali 1

“Proveo sam 2000.-e upoznavajući ljude koji su hodali po mjesecu, kao i sakupljajući originalna Apollo svemirska odijela iz šezdesetih. Još uvijek čuvam srebrne rukavice koje su pripadale Alanu Shepardu, prvom Amerikancu u svemiru. Sada barem pola dana provodim pretražujući materijale i ostatke iz razdoblja prije nove ere, koji su pronađeni na napuštenoj avionskoj pisti od kraja 2.svjetskog rata.”

2Alan Fitzpatrick – varenje piva

Osam hobija poznatih DJ-a za koje sigurno niste znali 2

Zvijezda Drumcode-a od pića koje svi volimo – piva – napravio je vlastiti hobi. U kućnoj atmosferi, Fitzpatrick nerijetko proizvodi i vari pive za prijatelje i poznanike, a o svemu kaže:

“Moja obitelj i prijatelji uvijek uživaju u pivu koje napravim, stoga sam postao pomalo opsjednut time da unaprijedim proizvodnju. Bratu sam čak kupio pribor za proizvodnju kako bih ga izazvao da i on napravi svoje. Na taj način možemo međusobno kušati različita piva i time poboljšati vlastita. Jednog bih dana htio biti dovoljno dobar u tome da mogu osnovati vlastitu malu tvornicu. Već neko vrijeme proizvodim vlastito pivo. Riječ je većinom o tamnom i jakom pivu “Mr Gibling”.. U jednoj seriji proizvodnje najčešće napravim oko 40 do 50 boca od pola litre. U sljedećoj partiji namjeravam napraviti indijesko svijetlo pivo. Nadam se da ću završiti do ljeta.”

3UNER – kolekcionar hotelskih ključeva

Osam hobija poznatih DJ-a za koje sigurno niste znali 3

UNER je svoj hobi povezao sa sveprisutnim putovanjima i stotinama hotela u kojima je odsjeo. Jedan od najpoznatijih španjolskih dj-a, dosad je skupio kolekciju od oko četiristotinjak hotelskih ključeva.

4Jimmy Edgar – grafički dizajn, fotografiranje i moda

Izvorno iz Detroita, Jimmy Edgar osim odličnog techna posjeduje i brojne druge talente na području fotografije, mode i grafičkog dizajna. I kao da to sve nije dovoljno, sudjelovo je u izradi videa za pjesmu “Hit me” od Emike, gdje je osim glume dodao i vokalni dio.

5Emmanuele Nicosia, Hunter/Game – kolekcionar slika

Osam hobija poznatih DJ-a za koje sigurno niste znali 4

Njegova strast tiče se vizualne umjetnosti, odnosno slikarstva. Nicosia je studirao umjetnost i arhitekturu, diplomirao u Milanu, a o svom hobiju kaže:

“Usudio bih se reći kako je moja najveća strast, čak veća od glazbe – slikanje. Svaki put kada uhvatim malo vremena izvan studija, posvetim se upravo slikanju. Glazbeni dio bez sumnje interferira s procesom slikanja na način da ona uvjetuje samo raspoloženje, a tako i glazbeni izričaj. Izrađujem jako puno slika pomoću kolaž tehnike. Tako sam i za Tale Of Us te Visionquest Relase izradio kolaž slike na vinilu. Trenutni umjetnički projekti više su kocnceptualni i temeljeni na slojevima boja, zahtjevnoj i dugotrajnoj tehnici za koju je najbitnije strpljivo čekati dok se sloj po sloj ne osuši.”

6Anja Schneider – nakit

Osam hobija poznatih DJ-a za koje sigurno niste znali 5

Nježniju stranu ove neobične liste čini Anja Schneider. Pogođena inspiracijom, započela je suradnju s lokalnim berlinskim proizvođačem nakita, kako bi dizajnirla dva prstena. Jedan od njih na sebi noosi znak izdavačke kuće Mobilee, a Schneider obadva nosi na dnevnoj bazi.

7Carl Cox – kolekcionar motora

Osam hobija poznatih DJ-a za koje sigurno niste znali 6

Iako svi znamo kako je Carl Cox jedan od najboljih svjetskih dj-a, mnogi ipak nisu upoznati s činjenicom kako je ovaj techno maestro veliki fan motora. Cox čak ima i vlastiti motoristički tim, s kojim vozi od mladih dana.

“Motorima sam se počeo baviti kada sam imao svega 13, 14 godina. U vožnji uvijek izvodim skokove, okrete te ostale lude stvari.”

Njegov najdraži motor je izniman Ducatiev Desmosedici. Više o svemu saznajte u intervjuu za Bike Channel TV.

8Copy Paste Soul – golf

Osam hobija poznatih DJ-a za koje sigurno niste znali 7

U slobodno vrijeme, UK garage/house producent Copy Paste Soul vrijeme voli provoditi na otvorenim golf terenima.

“Golf je najbolja stvar koju sam otkrio. S obzirom da zahtjeva visoku koncentraciju, potpuno mi omogućuje isključiti se od svega uokolo. Provođenje vremena vani dobro je za dušu. Teren na kojem trenutno igram smješten je oko jednog dvorca i scenarij je apsolutno nevjerojatan.”

-Paula O.-