Socialmatic Polaroid kamera se opisuje kao «revolucionaran novi način da podijelite svoj svijet s drugima», a danas to i svi radimo…dijelimo svoj svijet s drugima…

Ova kamera pruža vam mogućnost da odmah obradite sliku i stavite posebne filtere te je podijelite sa prijateljima na društvenim mrežama ili isprintate na papiru.

Socialmatic Polaroid kamera ima osnovnu 14-megapikselnu kameru, te dopunsku kameru od 2 megapiksela, 4,5 inčni ekran osjetljiv na dodir, 4 GB memorije s opcijom nadogradnje, kamera je Wi-Fi kompatibilna te će korisnici moći djeliti svoje slike na društvene mreže kao štro su Twitter i Facebook a može se povezivati i sa drugim uređajima putem Bluetooth tehnologije.

[quote_right]…širenje poznanstva putem QR koda…[/quote_right]Fotografije će biti moguće i odmah isprinati s pomoću ugrađenog printera, koji fotografije ispisuje na Polaroidov papir «ZINK», čuvajući na taj način njihovu kvalitetu i dugovječnost. Također, jedna od zanimljivih novih mogućnosti je i širenje poznanstva putem QR koda koji će se isprintati iza svake fotografije, što će omogučiti onima koji imaju vašu fotografiju da se brzo i jednostavno spoje direktno na vaš Instagram profil. Kamera je dizajnirana u retro stilu sa bojama Instagrama, te dolazi u crnoj i bijeloj verziji. 

Ovaj novi dodatak za sve trendsetere, društvenomrežno osvještene, i ljubitelje brze fotografije u fizičkom obliku trebao bi se uskoro pojaviti na tržištuCijena će mu biti $299 odnosno oko 1700kn, pa ako ne znate gdje bi s parama…