Prije nekoliko godina Amerikom su se proširile tzv. „bath salts“ – soli za kupanje – a te droge ime su dobile zbog svojeg kristalnog oblika i zato što su se doista i pakirale u ambalažu soli za kupanje. Sada su aktualne neke nove koje prate i drugačije nuspojave!

Kada su se na ilegalnom tržištu pojavile „soli za kupanje“, mediji su prenosili priče o ubojitim zombijima koji masturbiraju ulicom. MDMA koju mnogi rekreativno uzimaju u medijima se nazivala vrlo opasnom, no više ju ne prati takav glas. Sada se pojavila nova „luda“ droga. Ako gugulate „flakka“, pojavit će se članci o nasilnim i ludim korisnicima te droge.

Ova nova droga po kemijskom sastavu je amfetamin (smatra se da je njezina aktivna tvar alfa-PVP) i već je etiketirana kao „nova sol za kupanje“. Droga se može pušiti, šmrkati, konzumirati intravenozno ili se može progutati, a ulično ime joj je Gravel. Ovu drogu već se povezalo sa više ozbiljnih ispada.

Primjerice, na Floridi je zabilježen slučaj u kojem je jedan muškarac nakon pušenja „flakke“, skinuo svu odjeću sa sebe i trčao gol ulicama, tvrdeći da bježi od ubojica koji su mu ukrali svu odjeću.

Flakka korisnicima navodno daje osjećaj snage poput metamfetamina, te dovodi do stanja delirija, često i do halucinacija, a jedna doza prodaje se za 5 dolara. Procjenjuje se da je korištenje ove droge poraslo za 780% u posljednjih nekoliko godina, a najraširenija je u Texasu, Ohiju i Floridi.

Pogledajte video na kojem muškarac gol trči ulicom pod utjecajem flakke…