Heroji iz Detroita, Octave One predstavljaju svoj dugoočekivani novi album ‘Burn It Down’ koji bi trebao izaći na njihovoj vlastitoj ‘430 Music’ etiketi!

Dugotrajni i utjecajni akteri Detroit techna Octave One izdaju svoj peti LP album ‘Burn It Down’ koji je kolekcija 11 neobjavljenih traka koje su svojim zvukom oživljavale i upotpunjavale njihove poznate live nastupe posljednjih nekoliko godina.

Octave One čine Lenny Burden i Lawrence Burden, a poznati su po svojim impresivnim i moćnim live nastupima. Njihovi snimljeni materijali objavljivani su isključivo na utjecajnim labelima kao što su ‘Tresor’ te njihov vlastiti ‘430 West’ . Svojim radovima jako su utjecali i definirali trenutne techno trendove. Od nabrijanog do tripoidnog, futurističnog do soulfoula, od svega su uspijeli napraviti nešto.

octave-one-burn-it-down-cover

Ovaj novi album dolazi u vrijeme kada se dvojac još razvija i istražuje nove oblike. Kao live izvođači dopiru do sve veće publike i mnogo energije iz tih nastupa preneseno je u ovaj novi LP. Koristili su finu zbirku hardvera uključujući Roland, Moog, Dave Smith Instruments i mnoge druge. Album slijedi ‘Summer on Jupiter’ iz 2008-e i dokazuje da „kao pojedinci i glazbenici odrasli smo s vremenom i kroz naša putovanja. To se odražava na našoj glazbi. Ovaj puta smo puno duže producirali, ali mislimo da ovaj album više nego išta drugo predstavlja našu ideju kroz projekt albuma“. 

Na početku prevladavaju kickovi i sci-fi, spori techno  ‘Eighth Wonder’-a, a dalje se album razvija kroz elastični i pobjednički diva house na ‘Jazzo/Lose Myself [featuring Ann Saunderson]’, kozmičke zvukove na ‘Afterglow’ i melodičnu groove i funky gitaru u ‘A Better Tomorrow (O1 Remake) [featuring Random Noise Generation]’. Također, tu su i trake svečanog ugođaja kao što je ‘Believer’, osjećajnih zvukova i bujnih padova kao u ‘Whatever She Wants’ te industrial beatovea koji mijenjaju oblik, kao i izokrenuti techno na drugoj polovici albuma.

Priča na ‘Burn It Down’ se razvija u pripovjedačkom tonu, iako, unatoč tome što je techno album, stvari nikada ne postaju preozbiljne. Umjesto toga raspoloženje i tempo mijenjaju se u poznatom Octave One stilu kao i u njihovim live setovima, a glazba vas stvarno transportira na drugo mjesto tijekom slušanja.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/200589620″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]