Gus Gus
Gus Gus (izvor: press)

Jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih elektroničkih skupina, islandski GusGus, stiže u Zagreb, a nastupit će u Tvornici kulture!

Koncert u Zagrebu, na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca 2017. godine, uslijedit će netom nakon izdavanja novog albuma “Lies Are More Flexible” koji će svjetlo dana ugledati krajem studenoga tako će zagrebačka publika među prvima imati priliku uživo čuti pjesme s njihovog najnovijeg izdanja.

Neki će za njih reći da su ritmični i magični, neki da su s druge planete no jedno je sigurno GusGus miljenici su svake publike koja voli dobre partyje, nordijski elektro-zvuk, elektroničku glazbu s umjetničkim štihom, kao i uzbudljive i osvježavajuće live nastupe daleko od mainstreama. 

Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspješno ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima, a uz njih se veže i pojam “techno-soul”. Surađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros. Nastali su 1995. godine u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv. Dosad su izdali devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario “Arabian Horse” iz 2011. godine. I dalje koriste analognu opremu za dobivanje pravog elektroničkog zvuka.

Early Bird ulaznice po cijeni od 149 kn moguće je kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima od petka, 3. studenoga (od 10 sati) do 13. studenoga, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 179 kn.