Najnovija verzija Machine Studia izlazi 1.studenog. Uz to što će biti veći,imat će više opcija i mogućnosti od svojih prethodnika.

Nekoliko novih karakteristika Maschine Studia primjećuje se odmah na prvi pogled. Kao prvo, vidno je veći od originalnog Maschina, ima više pravokutni oblik čime je stvoren prostor za novu sekciju za obradu (s kotačićem) sprijeda i bolju MIDI povezanosti sa stražnje strane. Na donjoj strani ima stativ te ga se lako može postaviti u kut stola. Maschine Studio ima i dva full color ekrana visoke rezolucije tako da biste trebali puno manje gledati u kompjuter kad radite s njim.

Studio istovremeno predstavlja i reviziju Maschininog softwarea. Dolazi sa brojnim novim dodacima, funkcionalnim prikazom za miksanje, unaprijeđenim audio alatom i pet novih drum synthova. Nadograđeni software radi sa originalnim Maschinom i sa manjim Mikro Maschinom, a svatko tko kupi bilo koji od ova dva proizvoda do 1.studenog moći će ga besplatno preuzeti jednom kad izađe na tržište. Native Instruments će Maschine Studio pustiti u prodaju 1. studenog 2013. godine, a preporucena maloprodajna cijena je 999$ ili 999 Eura.