Od travnja 2013. godine, i pređenih 180 tisuća milja, te odsviranih 175 koncerata pred 2 milijuna ljudi u 30 zemalja, od kojih je i 2 puta svirao pred hrvatskom publikom, na Soundwave festivalu u Tisnom, i otvaranju Dimensions festivala u Puli, Bonobo izdaje live album.

No, to nije samo live album turneje koja je još u tijeku, i koja traje već 18 mjeseci, jer ovo raskošno izdanje doći će i u vinilnom obliku (2xLP), kao CD, kao DVD te knjiga od 70 stranica koja će sadržavati eksluzivne fotografije benda, kao i njihove priče.

Audio i video za ovo izdanje snimljeno je u londonskom The Roundhouse-u, kao i za nastupa u pulskoj Areni, koja je u najavnom videu za ovo izdanje jedina zastupljena. Također, nekoliko traka na CD-u je izabrano s održanih live izvedbi na radio stanicama tijekom njihovog putovanja, što će ujedno biti uključeno u DVD, koji će sadržavati slične dokumentarističke dijelove.

The North Borders je svakako izdanje koje se isplati slušati uživo, i svatko tko ga nije poslušao trebao bi to napraviti makar kroz ovo izdanje, koje je, s obzirom da pulsu Arenu, i odlična reklama za hrvatski turizam, Pulu i Hrvatsku. The North Borders turneja završava ove godine u Londonu 28. studenog.

Bonobo The North Borders Tour – Live izlazi 4. listopada za Ninja Tune. Na istoj etikete možete pronaći i Ten Tigers 12”, posljednje Bonobo izdanje nastalo tijekom snimanja North Borders albuma, koje možete poslušati niže.