Mr. Scruff se ponovno vraća u studio te nastavlja svoju dugogodišnju suradnju s Ninja Tune etiketom.

Andy Carthy aka Mr. Scruff na sceni je već 20 godina, i legenda je među elektroničarima. Dosad je izdao pet mix CD-a i šest studijskih albuma. Njegov posljednji studijski album ‘Bonus Bait’ izašao je 2009., a od tada pa do danas većinu svoga vremena je proveo nastupajući, pa ga imamo prilike čuti i na ljetnim festivalima u Hrvatskoj, kako prošple tako i ove godine.  Tek nedavno se odlučio za povratak u studio i nastavak dugogodišnje suradnje s Ninja Tune etiketom.

Sedmi LP ‘Friendly Bacteria’ sadrži 12 singlica te u potpunosti zaokružuje ono čemu Mr. Scruff teži posljednjih nekoliko godina a to je otkrivanje vlastitog, potpunog i održivog glazbenog stila. Svoj album Carthy opisuje kao oštriji, rjeđi, s manje sampleovateviše vokala, suradnji i kraćih pjesama.  iz Ninja Tunea nadodaju kako nema mjesta panici zbog promjena u stilu jer je Mr. Scruff i dalje “sexy krumpir”. 🙂

MrScruff_FriendlyBacteria
LP ‘Friendly Bacteria’ izlazi 19. svibnja. te će biti dostupan u digitalnom i double-vinyl formatu. Svoj primjerak možete unaprijed naručiti ovdje.

U nastavku poslušajte singlicu ‘Render Me‘ te provjerite o kakvom to novom Mr. Sruffu svi pričaju.

Tracklista:

1. Stereo Breath feat. Denis Jones
2. Render Me feat. Denis Jones
3. Deliverance
4. Thought To The Meaning feat. Denis Jones
5. Friendly Bacteria
6. Come Find Me feat. Vanessa Freeman
7. Where Am I?
8. He Don’t feat. Robert Owens
9. What
10. We Are Coming
11. Catch Sound feat. Denis Jones
12. Feel Free