Spektakularno peto izdanje Moondance festivala u tri je noći ugostilo neka od najeminentnijih imena iz svijeta underground techna kao i izvođače iz regije čime je dokazano zašto je upravo ovaj festival jedan od najpopularnijih festivala elektroničke plesne glazbe u domaćoj produkciji! 

Osim headlinera, Oscara Mulera i Ben Simsa, prve su noći brojnim okupljenim ljubiteljima techna, svoj doživljaj ovogodišnjeg izdanja festivala predstavile i regionalne techno snage, Insolate iz Osijeka, novosadski producent i DJ Avoid, aka Vladimir Aćić, Tome R. te Jan Kinčl Zero with Reggis Kattie s Live setom.

Pozornicu pod mjesečinom su drugog dana festivala otvorili Eggy s b2b setom s Edy C-em, šefom Decoded Recordsa, nakon čega je Ivan Komlinović prisutne počastio live setom, koji je već tradicija s Ivanom i Moondance festivalom. Potom je Forest People isporučio svoju dozu techna, nakon čega je ‘profesor’ Dundov, koji je u sklopu  EMI Instituta održao i predavanje na temu ‘Od DJ-a do live izvođača’, ušao sa svojim setom melodije i beata, koji je publiku odveo na vožnju svemirom, do stanice gdje je čekao Psyk, koji je za ovu priliku predstavio svoju viziju hipnotičkog groovea. Ovacije koje je Jonasu Kopp  pobrao nakon seta bile su dovoljan pokazatelj o kakvom  se setu radilo.

Oscar Mulero (oficial) at Moondance Festival 💣 (10/08/2017)

Posted by UES Magazine on Monday, August 21, 2017

Ben Sims at Moondance Festival!

Posted by UES Magazine on Monday, August 21, 2017

Treće i posljednje noći, Moondance je odjenuo boje Trezora, pa je tako čuveni berlinski klub predstavio svoje techno uzdanice: Handmade, rezident Trezora od 2009. vinilni puritanac i čovjek sa smislom za pokretanje plesnog podija naprvio je idealnu uvertiru za Dj Deepa sačinjenu od dub , deep i detroit techna na što se idealno nadovezao  DJ Deep koji je publiku držao u plesnoj tantri sve do pojave Robert Hooda koji se na pozornicu popeo sa svojom kćeri Lyric.

Ono što je uslijedilo bio je pravi zvuk detroitskog techna izmješan s gospel vokalima i soul dionicama, kojeg je donio sa sobom u kulu Kamerlengo. Pred kraj seta se više okrenuo Floorplanu, projektu koji je pokrenuo s kćeri, pa se mogla čuti i njihova zajednička ‘Tell You No Lie’, kao i ‘We Magnify His Name’. I za kraj cijelog festivala, talijanski techno punk anarhisti s prebivalištem u Berlinu  The Analogue Cops, s live setom, koji su festival spektakularno zatvorili s acid stari sa sampleom ‘Ti Si Mi U Mislima’, Dina Dvornika te tako priveli kraju peto izdanje jedinstvenog među hrvatskim festivalima, Moondance festivala.

Photo: DKphotography

تم نشره بواسطة ‏‎Moondance Festival‎‏ في 11 أغسطس، 2017