Znanstvenici iz Novog Zelanda vjeruju da bi lijek za tinitus (zujanje u ušima) mogao biti dobiven iz neočekivanog izvora – MDMA.

Prema predavačima sa Sveučilišta u Aucklandu, u početku istraživanja pokazalo se da velik broj osoba, koje pate od ovog stanja koje uzrokuje stalno zujanje u ušima, tvrdi da je njihov tinitus prestao nakon uzimanja ecstasy-a.

Dr. sc. Daniel Spiegel, istraživač na Sveučilištu u Aucklandu, rekao je: [pull_quote_center]Početna ideja nastala je iz istraživanja u klinici u kojoj su neki od sudionika iskreno rekli kako im je tinitus nestao nakon konzumiranja ecstasy-ja.[/pull_quote_center]

Rasprava o tome da li bi MDMA mogao biti lijek za tinitus održala se na Međunarodnoj konferenciji o tinitusu ranije ovog mjeseca.

Sveučilišni predavač Grant Searchfield izjavio je: “Još uvijek nema dobrog i pouzdanog istraživanja, no nadamo se da ćemo to ubrzo napraviti.“ On smatra da bi pokušaji da se pomoću MDMA otkrije uzrok tinitusa mogli početi u svibnju. „Tinitus je dugo vremena bio misterij i tek se nedavno počelo shvaćati više o njegovim uzrocima i tome što možemo učiniti da ga smanjimo“. – rekao je Searchfield.