Mijenka Rajakovića, poznatijeg kao DJ Mary, dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su u DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni, na kojoj je prisutan od njenih samih početaka, uživa veliki respekt. Provjerite njegovih tech-house top 10 za UES Magazine!

Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira tkzv. techno & house pravca u Zagrebu, još od Future Shock partya preko klubova Gjuro, Kulušić, Best, OTV te kultnih i legendarnih partya u klubovima Valentino, Mikulići.

Danas je Mary, nakon dugogodišnje karijere za pultom, jedan od zaista rijetkih domaćih DJ-a ako ne i jedini poseban s tako širokim glazbenim dijapazonom i glazbenim korijenima, s obzirom da se njegovi počeci vežu čak i do dan danas uz electronic body music i industrial, da bi mu veći dio DJ karijere obilježio upravo techno u svojim zlatnim godinama, dok je danas pak svoj zvuk u ovoj techno & house sceni odveo prema nečemu što možemo opisati kao deep tech sound s puno masnog groova koji korijene opet vuče iz techna. I sve to uz bezprijekornu tehniku.

Mary - Tech House Top 10 1

Od 2003-će je izdao 15-ak vinyl techno izdanja, a posljednjih godina orijentirao se i na groovy deep & tech-house sound. Ujedno je 2009. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu sa 20-ak zapaženih izdanja dosada. U suradnji sa hrvatskim artistom MDR-om ima nekoliko deep house EP-eva za Behaviors Records 005/009, Soul Industries 031, itd.

Danas Mary ima zavidnu karijerukao dj/producent/artist, koji je imao među prvima svoj techno label sa izdavanjem vinila (Soul Access) i jedan od rijetkih koji je sa svim tim napravio proboj na inozemnu scenu. Soul Access sa technom i kasnije Audiometric Rec. sa deep & tech-houseom brendovi su i etikete s odličnim izadnjima iza kojih Mary stoji već dugi niz godina, a donijeli su mu, između ostalog, i impresivan broj inozemnih nastupa: Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Beč, Zurich samo su neka od mjesta gdje je Mary nastupao ili još uvijek učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja hrvatsku scenu u pravom svijetlu.

Također kao opozit svemu godinama radi na svojim dark ambient, experimental, industrial i elektronik projektima iz prošlosti za koje je izdavao CD album izdanja te radi na novim, TeHôM i Principia Audiomatica kojima posvećuje najviše vremena, gdje pokazuje zapravo svoje pravo umjetničko lice te glazbenu svestranost i iskustvo kroz zadnjih 25 godina.

Mary - Tech House Top 10 2

Večeras – 19. rujna je, slobodno možemo reći, nositelj drugog ‘Tech-House Floora’ Boogaloo kluba u sklopu otvaranja Future Scope sezone uz legendarnog DJ Rushastoga je za UES Magazine izdvojio svojih trenutnih tech-house top 10 stvari u kojima možete uživati u nastavku…

1. Gorge – Hidaya

2. Sven Tasnadi – This Girl (Nick Curly Remix)

3. Love Over Entropy – Tonii (Dixon Retouch)

4. Capryo – Bad Decisions

5. Jamesen Re – Ignition (Soulnova Dub Mix)

https://soundcloud.com/jamesen-re/ignition-long-weekend-edit

6. Channel X – Glowing

7. Mo’Funk & Asta Nova – Get On Down

8. Madrem – Beyond Words

https://www.youtube.com/watch?v=11Iry1XM2Tk

9. Hilton Caswell – Electronic Instuments

10. Sami Wentz – Redemption

11. BONUS: Guy Mantzur, Roy RosenfelD – Epika (Original Mix)