Definitivno je! I najtraženiji house DJ i producent današnjice Maceo Plex dolazi na EXIT u petak, 8. srpnja, da kompletira ovogodišnje, superzvjezdano izdanje mts Dance Arene, a spremna je i No Sleep Novi Sad pozornica uz pet vodećih klubova!

Teksašanin kubanskog porjekla s trajnim prebivalištem u Barceloni, na Petrovaradinsku tvrđavu se vraća na vrhuncu karijere, nakona niza kolosalnih izdanja koja su redefinirala suvremenu elektronsku muziku! Pjesme kao što su “Going Back”, te serija famoznih “Conjure” singlova ili ultimativni hit “Solar Detroit” prethode novom, dugo očekivanom studijskom albumu najavljenom za ovu godinu.

Producent s bogatom karijerom i pod drugim imenom Maetrik, jedinstven je i po tome što njegovu glazbu koriste i objavljuju redom vodeće izdavačke kuće “MINUS”, “Kompakt”, “Drumcode”, ali i njegova osobna “Ellum” etiketa. Posljednjih godina Maceo Plex predvodi programe svih najvećih festivala, a ovog ljeta pokrenuo je i serijal novih hit partyja na Ibizi pod nazivom “Mosaic” s gostima kao što su Maya Jane Coles, Daniel Avery, Steffi ili meksički maestro Rebolledo, zvijezda ovogodišnje No Sleep Novi Sad pozornice.

Ovogodišnje izdanje mts Dance Arene ostati će upamćeno i po jednom posebnom nastupu, koji domaća publika nije imala priliku da uživo vidi celu deceniju! Najpopularniji DJ sastav s ovih prostora TTP – Teenage Techno Punks, koji su prije skoro 20 godina osnovali Marko Nastić, Dejan Milićević i Miloš Pavlović, okupit će se ponovno u punom, tročlanom sastavu zajedno na zatvaranju programa prve večeri u četvrtak 7. srpnja!

TTP Reunion bit će prilika da domaća tri, međunarodno priznata producenta ponovno stanu zajedno iza gramofona u sastavu koji je nepovratno obilježio elektronsku scenu cijele regije i probio svjetske granice za cijele generacije novih umjetnika s Balkana! Program mts Dance Arene ne bi bio kompletan i bez ostalih domaćih i regionalnih zvijezda, a ove godine među njima su Insolate, Calavera & Manya, TKNO, The Beatshakers, John Belk, Alexandar Ivković, Roske, Divolly & Markward i La Costa. Posebni gosti ovoj grupi rezidenta ove godine pridružit će se i popularni štićenik Richija Hawtina, talijanski DJ i producent Fabio Florido te jedan od vodećih švicarskih DJ-a Gil Glaze.

SPREMNA I NO SLEEP NOVI SAD POZORNICA UZ PET VODEĆIH KLUBOVA!

Ovogodišnji koncept No Sleep Novi Sad pozornice predstavit će četiri noći u znaku nekih od vodećih “underground” klubova Europe. Čast da pokrene nesanicu prve noći imat će kultni klub Nitsa iz Barcelone, čiju trodesetljetnu povijest u četvrtak, 7. srpnja, predstavljaju The Hacker, Rebolledo, DJ Fra aka Ferenc, Tijana T, Klaus, Comrade Winston i Cameron Jack.

Petak, 8. srpnja, rezerviran je za veliku proslavu 25 godina rada poznate techno institucije Tresor iz Berlina, a za ovu priliku na tvrđavu dolaze Moritz von Oswald, Dasha Rush, Zadig, Psyk, Regen aka Miloš Pavlović i Filip Xavi. I ove godine se očekuje da subota, 9. srpnja, bude rekordno posjećena, a za to se svakako sprema i trenutno najpopularniji europski klub, Concrete iz Pariza, koji nakon velikog uspjeha svog Weather festivala na EXIT šalju svoju prvu postavu uz dva domaća pojačanja: Tommy Four Seven, Antigone, Francois X, Shlømo (Live), Lag, te Vegim & Flekitza!

Udruženi zajedno, vodeći austrijski elektronski klub Grelle Forelle iz Beča i kultna “techno katedrala” Drugstore iz Beograda za finale su spremili inovativan i uzbudljiv elektronski zvuk koji na No Sleep Novi Sad u nedjelju, 10. srpnja donose Powell (live), Cassegrain, Campbell Irvine (live), Parrish Smith, Laminat Kobermann, 33.10.3402, kӣr (Live) i Lakmus Red (Live).

 

 

NOVE CIJENE ULAZNICA ZA EXIT I AVANTURU!

U subotu 2. srpnja poskupljuju cijene ulaznica za Exit Festival, Exit Avanturu i jednodnevne ulaznice!


Trenutne cijene ulaznica za Exit Festival su 539 kn i Exit Avanturu 579 kn, a Sea Dance Festival je 330 kn. Jednodnevne ulaznice za četvrtak, petak ili subotu su 200 kn, a za nedjelju 215 kn. Festivalski kamp je 210 kn. Ulaznice se mogu kupiti na Entrio prodajnim mjestima i online.