Na internetskom forumu Reddit osvanula je inovativna ideja kako zdravo započeti svaki novi dan – sa LSD-om!

Doručak nam kao najvažniji obrok daje snagu za nadolazeće zadaće te je neizostavan početak svakog dana. Iako većina ljudi ujutro jede uobičajene stvari poput pahuljica, jaja ili sendviča, popularni internetski forum Reddit u zadnje vrijeme zagovara nešto drugačiji tip obroka.  Naime, krugovi bliski forumu, kao i doktor James Fadiman, stručnjak za istraživanje psihodelika, za sam početak dana preporučuju pojesti LSD.

Doktor Fadiman tvrdi kako su male doze od 10 do 20 mikrograma pravi izbor te kako znani svijet tada postaje potpuno drugačiji.  Mnogi korisnici LSD-a i pobornici ove ideje svjedočili su kako mikrodoze na samom početku dana mijenjaju percepciju nabolje. Mnogi od njih smatraju kako su produktivniji na poslu, češće jedu, više vježbaju te sretnije žive. Ovakvo doziranje čini pojedince poletnijima i energiziranijima. Ukratko, korisnici mikrodoza LSD-a za doručak na forumu su podijelili iskustva o produktivnijim danima u kojima su zadovoljniji sobom i svojim životom.

Već spomenuti dr. Fadiman objavio je i knjigu „The Psychedelic Explorer’s Guide“, u kojoj istražuje i potanko objašnjava korištenje psihodelika. Osim spiritualnih prosvjetljenja pri velikim dozama, u knjizi se spominju i učinci malih doza, kao što su poboljšanje kreativnosti, sreće i slično. Fadiman spominje i iznimno pozitivna iskustva osobe koja je LSD u malim dozama jela svaki dan šest tjedana, a osvrće se i na samog oca LSD-a Alberta Hoffmana koji je mikro doze uzimao i u dubokoj starosti.

– Paula O. –