Love International, novi festival u The Gardenu Tisno, od 29. lipnja do 6. srpnja 2016. nastavlja naslijeđe kultnog The Garden Festivala i donosi novu glazbenu priču u Tisno. Uz ranije najavljena imena kao što su Dixon, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, festival je objavio i imena glazbenih partnera koji će biti zaduženi za ljetnu zabavu! 

Novi festival u Tisnom, Love International, održava se iduće godine u The Gardenu Tisno, a idejni nasljednik kultnog The Garden Festivala, nastavlja desetljeće magične odiseje koja je započela na hrvatskoj obali. Novo poglavlje počinje 29. lipnja i traje do 6. srpnja 2016., a lokacija je komadić raja u The Gardenu u Tisnom. Tijekom dana festival pruža odmor pod suncem, a ugodne noći pod zvijezdama u intimnom okruženju donose energiju i zvučnu kulisu za koju su zaduženi neki od najboljih DJ-eva i producenata koji privlače raznoliku publiku iz svih dijelova svijeta. Love International objavio je imena glazbenih partnera koji će otpočeti novu festivalsku pustolovinu idućeg ljeta.  

Idejni začetnici Love Internationala, Dave Harvey i Tom Paine, organizatori Love Saves The Day festivala iz Bristola, u procesu su stvaranja novog festivala na hrvatskoj obali, a ujedno i nasljednika The Garden Festivala koji Hrvatsku stavio na festivalsku mapu svijeta.

Love International objavio prve glazbene partnere za ljeto 2016. 1Na prvom izdanju Love International festivala sudjelovat će izdavači, klupske večeri, glazbeni kolektivi, koji će biti domaćini zabave na brodovima Argonaughty i Arbiana, u klubu Barbarella’s i na festivalskim pozornicama. 2016. u goste dovodi Aficionado, Animals Dancing, Belfast Music Club, Big Wave, Closure, Cocktail D’Amore, Crack, Dirtytalk, Disco Knights, Edible, Futureboogie, House of Disco, Hypercolour, Inkfolk, Just Jack, Magic Door, Not An Animal, Percolate,  Ransom Note x Dance Tunnel, Resident Advisor, Rhythm Section, Salon Zur Wilden Renate, Shapes x Banoffee Pies, Studio 89, Sub Club, Sun Down Circle, Sunset Soundsystem, Test Pressing, Tief, Tourist x Correspondant, Trouble Vision, Warm i Wolf Music.  

Love International je ranije najavio prva imena s lineupa, a među izvođačima su Dixon, Motor City Drum Ensemble, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, Horse Meat Disco, Prosumer, Hunee, Tama Sumo, Job Jobse, Fort Romeau, Felix Dickinson, Red Axes, Lord Of The Isles i Khruangbin, te će nova imena biti poznata početkom 2016. godine.

Love International objavio prve glazbene partnere za ljeto 2016. 2

Dave Harvey: “Radimo s odličnim imenima, neka će biti poznata posjetiteljima lokacije The Garden Tisno, ali dovodimo i sjajna nova lica koja će nam pomoći oblikovati naš prvi glazbeni događaj u Hrvatskoj. Nadilazimo žanrovska ograničenja, te ćemo ponuditi house, techno i disco zvukove, kao i soul, funk, Balearic, deep house, electronic, acid i druge žanrove, u svakom dijelu festivala. Jako poštujemo izvođači koje dovodimo i jedva čekamo da se svi okupimo na Love International Festivalu.”

The Garden Tisno odlikuje prirodna ljepota u svakom kutku lokacije koju čuvaju borovi, privatni zaljev s čistim morem dom je Beach Bara s Funktion One sustavom s jedne strane, a legendarni The Argonaughty brod je s druge strane, Olive Stage se skriva pored maslina, a do njega vodi krivudavi put koji krije brojna utočista odmora, barove i štandove s hranom. Poviše svega se nalazi glavna pozornica koja je dom velikim DJ imenima i glavnim izvođačima festivala. Ulaz u samu lokaciju je i restoran čija terasa ugošćuje DJ-eve zadužene za zvučnu kulisu tijekom dana dok pogled baca na cijeli zaljev. Mnogima omiljeni klub Barbarella’s smješten je samo nekoliko kilometara dalje od festivalske lokacije. Klub na otvorenom proglašen je jednim od najboljih na svijetu, a mjesto koje oduzima dah savršeno je za provod od ponoći do zore dok pozdravljate dan okruženi borovima.