Love International
Love International

Što se točno promijenilo u Garden resortu s promjenom imena festivala  u Love International koji je sve i zarolao u Hrvatskoj? Osim imena, gotovo pa ništa… Britanci su i dalje tu, dobra muzika je također ovdje, cijene su i dalje iste, jedino se promijenilo pivo…koje je također dobro.

Prošle godine smo pisali o Gardenu koji nas je nažalost bio razočarao zbog odluke da novinari ne mogu s pressicama u Barbarellu i da moraju plaćati preskupe karte od 150kn. Ove su godine takvu odluku odlučili promijeniti, što naravno pozdravljamo, no upad u Barbarellu je za hrvatske pojmove i dalje preskup.

Po pričama, na Love International skupilo se oko 2 tisuće ljudi, a za razliku od Garden ekipe, imamo osjećaj da je Love International ekipa ponešto mlađa, a definitivno s više glittera na sebi. Dobra atmosfera i prijateljska energija osjetili su se na svakom koraku. Nasmijana lica od Tisnog do Barbarelle nisu izostajala, a kako i bi kad je muzika bila odlična na svakom koraku, od Mainstagea, Olive Grove stagea, te Beach floora… a DJ-i poput Joya Orbisona, Dixona, Prosumera, Jackmasatera, MCDE-a, Gerda Jansona, Midlanda i ekipe behind the decks.

Upravo na tom Beach stageu prvu nas je večer oduševila Shanti Celeste, cura za koju, priznajemo, nismo prije nikad čuli, ali nas je zato držala prikovane za beach stage puna 2 sata svojim  izborom muzike, od housea do disca. Ista je svirala u Barbarelli nekoliko večeri kasnije sa Dixonom, kojeg ovaj put nismo slušali.

Zato smo slušali Gerda Jansona, koji je prvu večer zajednos Fort Romeau, Aliem Tillettom, i Mylesom Mearsom, svirao u Barbarelli, kao i dve večeri kasnije, kada je Danilo Plessow aka Motor City Drum Ensemble zapravo poprilično razočarao. Kako nam je rekao Helmut, jedan Njemac kojeg smo upoznali, njemu je bilo previše disco, a nama je disco bio čak i dobar, dok MCDE nije počeo s pomalo avangardnom mjuzom i pretjeranim forsiranjem gumbića na njegovoj mikseti. Ipak, naplesali smo prije toga u Tisnom na Prosumera, odličnim Red Axes na Mainstageu, nakon kojih je zavrtio pomalo hitoidan Eats Everything, koji je dan prije zabavljao ekipu i na Hideoutu.

Motor City Drum Ensamble LINažalost, ove smo godine bili samo na dvije večeri festivala, no ipak dovoljno da kažemo da je Love International dostojno zamjenio Garden, i da realno ništa nije drugačije osim imena festivala. Atmosfera Tisnog je uvijek pozitivna bez obzira na festival koji traje, kako se on zvao ili tko ga organizira.

Pohvalili bi i pivu nedavno otvorene Garden pivovare, koja se u limenkama prodaje za 25kn, a točena za 35. Također je novi moment jutarnja chillaona u šumici kraj beach stagea.

Upravo završava Electric Elephant festival, a s obzirom da će biti i kratka pauza nakon istog, za vikend je organiziran tulum u Barbarelli uz poznatu Wiggle ekipu (15. i 16.7.) – Nathana Colesa i Eddiea Richardsa, te drugi dan Nicka Warrena, za koje ćete morati izdvojiti 100kn po danu.

Veselimo se idućoj godini…

-mk-