Leap Turntable je korak dalje u svijetu glazbe, aplikacija koji služi za gestualno upravljanje trakama, napravljena da bi se zabilježio pokret te prenio na računalo u obliku komande.

Od 70-ih pa do danas posao DJ-a se poprilično promijenio, od same glazbe pa sve do načina na koji se pušta glazba. Stagecraft Software  je u posljednjih nekoliko godina proizveo zabavne i zanimljive alate za DJe, a osnivač Aaron Leese je nedavno predstavio svoj najnoviji gadget za glazbenike, aplikaciju u stilu gramofona za Leap Motion tehnologiju – multitouch, bez dodira. 

“Vjerujemo kako će 3D interakcija bez fizičkog dodira otvoriti široki raspon novih iskustava i mogućnosti istraživanja za korisnike (…) moguće je dosegnuti u igre, kontrolirati računalo, voziti automobil i još mnogo toga. Ugradnjom ove tehnologije u više uređaja, stvaramo novi prostor za kontrolu bez dodira, tako da vaš svijet postaje interaktivnijim”, navodi HP.

Dosadašnja Leap multitouch tehnologija je podrazumijevala minijaturni kontroler koji se putem USB sučelja spaja na računalo, a nakon što je uređaj spojen nije potrebna dodatna oprema, instalacije ili bilo što slično. Prostor iznad kontrolera postaje osjetljiv na različite pokrete rukom ili bilo kojim predmetom…  Sposoban je razlučiti pokrete prstiju do 1/100 milimetra, što je fenomenalno precizno.

Prema informacijama iz videa, Leap Turntable je samo prototip napravljen za Leap kako bi ova inovacija bila predstavljena na nedavno održanom NAMM sajmu inovacija. U ovom kratkom demo prikazu, može se vidjeti kako samo izvođenjem različitih gesti pred ekranom DJ ima mogućnost manipulacije trakom.