Foto: Lea Dobričić by facebook.com/jovanamladenovicphotography

Ususret mnogim nastupima Lee Dobričić, kako u regiji, tako i u drugim gradovima Europe, donosimo razgovor s njome u kojoj nam otkriva neke zanimljive stvari. Više saznajte u nastavku!

Lea Dobričić dolazi iz Srbije, a svojim radom ušla je u sam vrh europske glazbene scene. Dobivanjem rezidencije u najvećem klubu na svijetu, Privilegeu na Ibizi, pokazala je svu raskoš svog talenta za glazbu, a DJ pult je dijelila s nekim od najvećih imena elektronske glazbe poput Laurenta Garniera, Luciana, Richie Hawtina, Dubfire i mnogih drugih.

Karizmatična je, talentirana i atraktivna, a stil joj je “catchy” kombinacija deep house-tech house-minimal-techna sa elegantnim i preciznim miksom. Do sada je izdavala na etiketama kao što Bosphorus Underground Recordings, Italo Business, Freshin, Butane recordings, Lovable Fairy Tale, Killing Machine, No-Logic te ostalima.

Ususret njenim budućim nastupa u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Umagu te Rumunjskoj i Španjolskoj, o kojima više saznajte ovdje, naša je suradnica Paula porazgovarala s njome!

Lea Dobričić: Budite uvek promena koju želite da vidite u svetu i… samo ljubav! 3

UES: Pozdrav Lea! Prije svega, puno ti hvala na intervjuu pa evo, počnimo. Što trenutno radiš, kojim se projektima baviš?

Lea Dobričić: U poslednje vreme imam jako puno bukinga tako da dosta putujem i imam dosta dobrih nastupa. Pored toga, posvetila sam se dosta i produkciji. U pripremi su neke nove trake i mislim da će vam se dopasti! 🙂

UES: Dijelila si DJ pult s brojnim svjetski poznatim i cijenjenim glazbenicima (Garnier, Matador, Carola, Schneider, Silicone Soul, …), koje bi iskustvo izdvojila kao unikatno i zašto?

Lea Dobričić: Svako iskustvo je priča za sebe. 🙂 Generalno volim da upoznajem nove ljude, a posebno volim kada se ljudi koji jako poštujem ispostave kao totalno kul likovi. Evo baš sam prošli vikend, recimo, vrtela na Minus afterpartiju u Budimpešti i na taj isti after su došli Simina Grigoriu i Marc Houle. Družili smo se kao da se poznajemo ceo život 🙂 Tako mi je bilo i sa Laurent Garnierom, Art Departmentom, Matadorom i mnogim drugima.

UES: Koje je tvoje mišljenje o ženama kao DJ-ima, pošto si i sama jedna od njih? Je li put u DJ-ingu teži ili lakši, imaju li dovoljan respekt za rad koji rade (ako se fokusiramo na glazbu i same nastupe)? Jesu li ravnopravne kao i muški kolege?

Lea Dobričić: DJ-jeva je genarlno previše tako da se respect jako teško stiće bilo da si muško ili žensko. Danas svako ko zna da stisne SYNC na kontroleru može da bude DJ, ali to je već druga priča.

UES: Osim DJ-inga, baviš se i produkcijom. Što od tog dvoje budi veću strast u tebi? Zamišljajući hipotetsku situaciju da se „moraš odreći“ jednog, koje bi to bilo – DJ-ing ili produkcija?

Lea Dobričić: Uvek bih prvo izabrala DJ-ing pa tek onda produkciju. Mislim da kao DJ mogu mnogo više da izrazim sebe i svoju energiju, a kroz produkciju na videlo više dolazi moj perfekcionizam što mi se generalno ne dopada jer zalazim previše u detalje. Toga u lajv nastupu nema. Tu se opustim i mogu u potpunosti da budem to što jesam.

UES: Rano si se počela baviti glazbom, već negdje u pubertetu. Možeš li se zamisliti u nekom drugom poslu?

Lea Dobričić: Iskreno…NE! Oduvek sam nekako želela da puštam muziku i videla to kao moj san. Mislim da kada bih radila nešto drugo ne bih bila srećna u životu kao što sam sada. Vodim se načelima živi svoj san i sve je moguće kada želiš i kad se dovoljno trudiš.

UES: U jednom intervjuu si izjavila kako, prilikom warm-upa za razne izvođače, ne možeš samo doći i pustiti svoj set već se moraš prilagoditi kako bi stvorila svojstvenu atmosferu za određeno veliko ime. Kako određuješ tu atmosferu? Odnosno, na koji način procijeniš publiku?

Lea Dobričić: Kada radim warm up, spremam muziku prema zvezdi večeri. Tada mi je najbitnije da taj ko radi posle mene dođe do izražaja, a moj posao je da zagrejem publiku. Svaki warm up je poseban izazov za sebe i ja stvarno uživam u tome.

UES: Voliš li više svirati uvod u parti/warm up, samu sredinu ili kraj/after?

Lea Dobričić: Svaki od tih delova žurke ima vibe za sebe i svaki je poseban. Volim da variram i da tako izazivam sebe da uvek budem još bolja nego pre.

UES: Kakva je po tvom mišljenju najbolja publika?

Lea Dobričić: Najdraže mi je kad pogledam ispred sebe i vidim nasmejana lica i ljude koji stvarno uživaju u muzici.

UES: Kakvo je stanje sa clubbingom u Srbiji? Postoje li imena na koja se treba obratiti pažnju?

Lea Dobričić: Kod nas je stvarno klabing na nivou. Mislim da treba definitivno više podržavati mlade i talentovane ljude iz regiona. Izdvojila bih Iliju Djokovića koji je odličan producent.

UES: Uskoro ponovo dolaziš u Hrvatsku, također u Zagreb u sklopu Future Scope Female Edition večeri. Veseliš li se nastupu? Što nam spremaš?

Lea Dobričić: Jako se radujem tom nastupu! Moj prošli gig s Umekom u Zagrebu je bio neverovatan i sad malo imam tremu zbog toga, ali verujem da će biti ludilo i ovaj put. Termin mi je sada još bolji tako da… spremite se!

UES: Poruka čitateljima UES Magazinea za kraj?

Lea Dobričić: Budite uvek promena koju želite da vidite u svetu i… samo ljubav <3