Sve više ‘kućnih’ producenata radi sve više muzike, a da bi ta muzika bila i slušljiva potrebno je završni proizvod provući kroz mastering. Obično se to pošalje nekom profesionalcu, koji će za svoj rad, naravno, uzeti i određene novce, što obično nije malo…a sada sve možete napraviti online.

Naravno, uvijek se možete prihvatiti masteringa sami, uz neki software, no ukoliko ne znate što radite, ili nsite sigurni, krajnji rezultat bi mogao biti loš.

LANDR od MixGenius-a je novi online servis u koji jednostavno drag’n’dropate vašu pjesmu i on sve odradi sam, automatski masterira i pošalje vam stvar nazad. Algoritmi za ovaj program smišljani su i razvijani tijekom 8 prošlih godina, uz pomoć audio profesionalaca.

‘LANDR je pametan, ali i postaje pametniji. Njegova prava ljepota je u tome što ima mogućnost učenja. Sistem se prilagođava ‘slušajući’ i reagirajući na muziku, koristeći mikrožanrovsku detekciju kako bi prilagodio frame po frame koristeći razne audio alate ovisno o pjesmi. U principu, što više opteretiš LANDR to on postaje bolji.”, poručuju iz kompanije.

Tzv. Amaterski račun je besplatan, i omogućuje ti nelimitirano masteriranje kvalitete 192kbps MP3. Za 9$ mjesečno možete otvoriti Pro račun, s kojim dobijate 4 nekompresirana mastera, a za 19$ dolara mjesečno imate Pro Unlimited račun i nelimitiran broj nekompresiranih mastera.

Kako i kažu iz MixGeniusa, LANDR je još u povojima, i svakim danom postaje sve bolji, no hoće li zadovoljiti potrebe korisnika, ostaje nam vidjeti.