Lag
Lag

Škotski techno producent Neil Landstrumm objavio je novi EP ‘Missing You’ na kojem se našao i remiks koji potpisuje novosadski techno master Lag!

Novi EP Neila Landstrumma naziva ‘Missing You’ izašao je na nizozemskoj etiketi MORD, inače poznatoj po mračnijem techno zvuku.  Uz naslovnu stvar, na njemu se nalaze i četiri remiksa koje potpisuju tri iznimno talentirana producenta: Headless Horseman, Ansome i inovator tvrdog zvuka iz Novog Sada – Lag.

Lagov remiks počinje ugodnim kotrljanjem masivnih kopita u slomljenom ritmu, zahuktavajući napetost prijetećim plamenovima iz pozadine. Uskoro ubodi synth fraze dobivaju odgovor, poput plemenskih napjeva oko vatre, asocirajući na zajedničke note drevnih afričkih svečanosti s obredima u podzemlju suvremenog velegrada. Ritmičke igre s praskovima o željezne bačve podebljavaju taj doživljaj, a konzistentnost, tvrdoća i težina udaraca jasno definiraju nesmiljenu estetiku techna, unatoč nekonvencionalnom pristupu ovom žanru. Stvar će svakako dati poseban začin u industrial techno setu upravo zbog vrućih tribalnih atributa, ali bilo bi ju zanimljivo čuti umiksanu i usred neke ceremonije novog bassa. Review ove stvari donosi Klubikon, a ukoliko vas zanima više i o ostalim, provjerite ovdje.

EP ‘Missing You’ možete nabaviti putem Bandcamp-a i to na vinilu (+free DL) za 9€ ili kao digitalno izdanje za 5€. Kako zvuči, poslušajte u nastavku.

[bandcamp width=350 height=470 album=3841477979 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false]