Miloš Martinov, poznatiji kao Lag, jedini je srpski izvođač s izdanjima na nizozemskoj MORD etiketi, poznat po offbeat techno trakama ‘Sama Doma’ i ‘Kontrola’, a na Exit festivalu će nastupati u subotu, 11. srpnja, na drugoj najvećoj elektronskoj pozornici ‘No Sleep Novi Sad’!

Na etiketi MORD, koju vodi techno devijant Bas Mooy, dosada su svoje odlične uratke izdavali Lag, Radial, Charlton i sam Bas Mooy. Od pomalo ”valjajućih tuneliranih zvukova” na njegovom prvom izdanju, Bas Mooy je nastavio istraživati sve avenije brutalnosti i disharmonične neobičnosti koje čine moderni techno velikim.

Njegov pedigre je neupitan pa su tako njegove prijašnje uratke doslovce razgrabile etikete poput Mote Evolver, Perc Trax, Gynoid, Planet Rythm, Sleaze Records, itd.

Ako govorimo o zvuku i vizualnom identitetu labela –  zvuk i glazba su popraćeni oštrom gotovo puritanskom slikovitošću, bilo da se radi o crno-bijelim fotografijama gavrana ili vrane, par gradova sa prijelaza stoljeća što upućuje da zvuk labela ne sadržava milozvučne materijale i lagane pjesmice te da ta naglašena rigidnost jest glavno obilježje etikete i njezina zvuka.

Ako ste ljubitelji sirovog i pravog underground techno zvuka, ne propustite nastupe jakih aduta sa MORD etikete na Exit festivalu, i to na drugoj najvećoj elektronskoj pozornici ‘No Sleep Novi Sad’.

U nastavku se zagrijte uz Lagov odabir top 10 izdanja sa same MORD etikete!

1. Radial 1980

2. Sleeparchive – Senza Titolo One

3. UVB – Mixiton

4. Ansome – Clodgy

5. Shards – Wentworth

6. Lag – Sama Doma (Forward Strategy Group Remix)

7. UVB – Supertronic

8. Radial – Boks

9. Bas Mooy – Rage

10. Echologist – Lust