Osim maslina, vina, janjetine na Krku se pokušava uzgojiti mali nasad elektroničke glazbe. Iako otok bez underground kluba, ekipa iz udruge Kreativni Krk već 5. godinu zaredom uspijeva održati mali jednodnevni elektronski festival Kvir’n’Bass. Dobrodošli!

Kvir’n’Bass nije queer festival s puno bass glazbe, kako mu ime predmnijeva, odnosno nije djelomično. Naime, KNB je nastao kao ideja alternativne proslave Dana grada (Sv. Kvirina).

Budući ekipa smatra kako je 4. lipnja idealan datum za prvi beach party u sezoni, ovogodišnji Kvir’n’Bass starta u 17h na plaži Plav uz nu jazz, nu soul, downtempo i house ritmove samozatajnog Pierrea 69. Njemu se pridružuje i Jelen Jelen, djevojka koja je toliko puta mijenjala svoja umjetnička imena da se može reći da je ona sama kroz godine postala DJ kolektiv. Mijenjajući svoja imena, mijenjala je i žanrove. Jelen Jelen nastaje u trenutku kada ova svestrana DJ-ica svoj glazbeni fokus stavlja na garage, bass i deep house. Ovaj dvojac odličan su uvod publike u nastup poznatog riječkog maga Edina Halitija.

Svi koji su barem jednom bili na Edinovom SLASTIČARNA programu, znaju da je Haliti u stanju na licu mjesta zamješati najbolji swirl sladoled od najfinijih sastojaka disco, electro i deep house muzike, onako kako on to voli reći “puštam glazbu za sebe, a vi dođite plesati.”

Nakon ponoći, radi viška decibela, Kvir’n’Bass seli duboko pod zemlju. Katakombe cocktail bara Volsonis, tri metra pod zemljom idealna su scenografija za malo tvrđi dio ove krčke priče. Iako vam se na momente čini da ćete naići na rimskog legionara, u Katakombama će vas dočekati domaće snage iz KNB crewa, Ana Antonova i Morikone, a kao headliner večeri Denis Beifuss iz zagrebačkog Sindikata.

Katakombe zagrijava Morikone, friška nada krčkog kolektiva, iznimno talentiran bubnjar koji vrlo uspješno pliva u elektroničkoj glazbi već godinu dana. Točno pred godinu dana na prošlom Kvir’n’Bassu zavrtio je svoj prvi set i od onda oduševljava odličnom selekcijom i tehnikom.

Ana Antonova & Morikone
Ana Antonova & Morikone

Zatvaranje cijelog eventa pripalo je Ani Antonovoj, koju će štreberski dio publike prepoznati kao pobjednicu Illectricity Nucomer Contesta. Ovo joj je prvi nastup pred krčkom publikom nakon Illectricity Festivala, a preostaje nam samo pričekati što je skuhala za sam kraj ove krčke avanture.

Za sve između zadužen je Denis Beifuss. Denis je rezident u Mastersu s programom SINDIKAT koji moderira s Matom Čekom. Za glazbu se interesira već u ranoj dobi, prve susrete sa elektronskom glazbom bilježi u 2006., a defitnivan switch doživljava 2012. i od onda ne odustaje. Čager po naravi, ne srami se aplaudirati kolegama na dobrom setu. Redovite svirke u Funku i već spomenutom Mastersu bile su dovoljan povod da Denis svojim talentom i odličnom glazbenom selekcijom zaokruži ovu otočku priču. Gotovo svaki vikend provodi za DJ pultom, a nakon Kvir’n’Bassa možete ga čuti na Funk Wild Festivalu i na Movementu u Tisnom.

Ulaz za ovogodišnju krčku avanturu je SLOBODAN. Više pratite ovdje!