Foto: Polona Kumelj

Outlook festival u prodaju je upravo pustio povoljnije festivalske ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije prigodno nazvane – ranograbilice.

Ograničen broj ulaznica za osmo izdanje najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture koje će se održati od četvrtka 3. rujna do nedjelje 6. rujna na tvrđavi i poluotoku Punta Christo pored Pule mogu se nabaviti putem Entrio sistema.

Cijena ulaznice ranograbilice je 660 kuna, a mogu je kupiti svi državljani Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova uz predočenje dokaza o državljanstvu. Outlook festival se početkom rujna 2015. vraća na predivnu lokaciju poluotoka i tvrđave Punta Christo pored Pule, a festival će već tradicionalno biti otvoren velikim koncertom u pulskoj Areni u srijedu 2. rujna, mjestu gdje je prošle godine brojnu publiku oduševilo prvo hrvatsko gostovanje R&B dive Ms Lauryn Hill. Ulaznice za koncert otvorenja te više informacija o izvođačima uskoro stižu.

outlook_2015_earlybird_tickets

S pet dana i noći odlične glazbe i sunčanog vremena koji kreću u Areni, zatim nastavljaju na 12 festivalskih pozornica na štinjanskom poluotoku, s impresivnim brojem od preko 300 izvođača, posebnom dnevnom beach stageu, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno te brojnim popratnim sadržajima Outlook festival je nezaobilazna festivalska stanica za kraj ljeta 2015.

Uključujući posjetitelje, volontere, radnike, izvođače i novinare 200 godina staru tvrđavu Punta Christo i festivalski kamp ovo ljeto posjetilo je više od 16 tisuća ljudi, a cijelo slavlje bass glazbe i soundystem kulture prošlo je u mirnom i plesnom tonu. Magiju tih trenutaka na jednoj od najoriginalnijih festivalskih lokacija u svijetu okom kamere uhvatila je producentska kuća Family Creative u nedavno objavljenom službenom videu Outlook festivala 2014.

Nastao iz skromnih početaka u zadnjih sedam godina Outlook festival se razvio u jedan od najomiljenijih europskih festivala o čemu svjedoče brojne nagrade, priznanja i pohvale koje stižu od strane izvođača, medija i posjetioca sa svih strana svijeta. Ove je godine Outlook festival tako ušao u zadnji krug glasanja za najbolji strani festival na UK Festival Awards te je još jednom nominiran za prestižne European Festival Awards i to u kategoriji za najbolji strani festival srednje veličine. Nedavno je Outlook počašćen još jednom nominacijom, onom za najbolji festival 2014. na Drum And Bass Arena nagradama.

Osim jedinstvenog okruženja i idealnog kasnoljetnog vremena Outlook festival u svijetu se ističe izborom kvalitetnih i mnogobrojnih izvođača koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum ‘n’ bass, garage, house i srodne glazbene scene.

Hrvatsku su tako prošle godine posjetile kako glazbene legende tako i nova generacija nadolazećih talenata od kojih treba izdvojiti hip-hop producenta DJ Premiera i hip-hop zvijezdu Action Bronsona, detroitskog house majstora Moodymanna, istinske legende dub, dancehall, drum’n’bass, jungle i reggae glazbe: Davida Rodigana, Horace Andyja, Andy C-a, Buraka Som Systema, Congo Nattyja, Goldiea, Grooveridera, The Buga te mnoštvo raznolikih i talentiranih predstavnika nekih od najplodnijih glazbenih etiketa poput Swampa 81, Shogun Audia, Subduba, Metalheadza.

Stoga se s nestrpljenjem iščekuje i objava prvih imena koja stižu na Outlook festival 2015., a koja će sigurno zaintrigirati sve ljubitelje ove glazbe u Hrvatskoj i regiji.

outlook_arena_pula