Iz Istre, od kud dolaze brojni eventi elektroničke glazbe kao i glazbeni crewovi i etikete, kreće nova vinyl only techno etiketa i klupska večer Stuba Music!

Istra ne samo da je “Terra magica” nego je očito i plodno tlo dobrih evenata i crew-ova. Izuzmemo li globalno poznate festivale poput Dimensions-a i Outlook-a, ovdje su i vrijedne ekipe poput Seasplash/Slurp, Konekt, Vakum, Balance, Music After Dinner, Seriously Twisted i mnogi drugi, a uskoro kreće i Stuba Music!

STUBA MUSIC je novi label koji prezentira viziju techno glazbe dvojice zaljubljenika u techno kulturu, a svoje predstavljanje imat će u sklopu “STUBA MUSIC take off” eventa, 28. travnja, u trenutno jednom od najzanimljivijih prostora u Puli, a i šire, u klubu Kotač, možda jedinom klubu sa parketom na flooru, što prostor čini toplijim, a  bass ugodnijim.

Kreće Stuba Music, nova vinyl only techno etiketa i klupska večer 3Na premijerni event dolazi Paperclip Project. “Dario Debeljuh (Paperclip Project) je puležan, također veliki zaljubljenik u techno, a nakon izdanja za Agile Recordings i Natura Viva je spremio nešto što smo i sami poželjeli urezati na 12 inča.” – poručuje Alen Herceg.

Dario je također vratio sjaj poznatom techno hramu u Puli, Fort Bourguignon-u sa Konekt eventima. Nakon više godina mirovanja, tvrđava je ponovno zaživila u ljeto 2016. i 2017. pa sa veseljem očekujemo i ovogodišnje Konekt evente!

Za ostatak line up-a zaduženi su; Glocke, friško ime na sceni, zatim Herceg, te Tiziano B koji sprema b2b poslasticu sa svojom boljom polovicom Daisy Gale.

“O sebi i samim izdanjima nećemo puno, osim da pripremamo zanimljiva imena sa scene, što iz regije, tako i šire, sa jednom zajedničkom poveznicom, a ona je techno!” – poručuju dečki.

Stuba Music moći ćete pratiti na facebook-u, resident advisor-u, te bandcamp-u, a sve ovo je samo početak i prvi korak ili možda prikladnije, prva stuba za novu ekipu.