Ove ljetne sezone Jadranska obala postaje bogatija za joÅ¡ jedan festival u režiji domaće produkcije – Kostrena Sunrise Festival, koji će ovoga ljeta zasjajiti Kvarnerskim poluotokom od 05. – 07. kolovoza!

Kostrena Sunrise Festival će u svojem prvom izdanju priuštiti posjetiteljima najljepše prizore izlaska sunca uz ritmične i nezaboravne glazbene setove domaćih te stranih glazbenika i dj-eva.

Kostrena je smještena u neposrednoj blizini grada Rijeke, uokvirena uvalom Martinšćica i Bakarskim zaljevom. Ovaj kvarnerski poluotok, poznat je po predivnim pješčanim, šljunčanim i stjenovitim plažama i šetnici duž obale koje privlače sve ljubitelje prirode, rekreativce, te sve koji žele doživjeti ono najbolje što Kvarner može ponuditi. Za sve gastronome tu je i poznata Kvarnerska kuhinja koja će svoje posjetitelje okrijepiti lokalnim specijalitetima. S druge strane, za ljubitelje aktivnog turizma, u Kostreni možete pronaći idealne prirodne uvjete za razne vidove adrenalinske aktivnosti, što čini dodatnu atrakciju Kostrena Sunrise Festivala.  Kroz zadnjih nekoliko godina, Kostrena postaje i destinacija ljetnih zabava na otvorenom. Ovog ljeta kreativna agencija „Brže! Glasnije!“ pokreće 3-dnevni beach festival u periodu od 05. kolovoza do 07. kolovoza 2016.

Festivalski program će se odvijati na pet lokacija: Noćni program u Quorum beach baru, a dnevni u Tango beach baru, Baraka beach baru, Bunga Bunga beach baru te restoranu Barba Tome. Kamp lokacija je u neposrednoj blizini plaže, a sadržava sve potrebne čimbenike za ugodan boravak, uključujući market i restoran. Otvoreni barovi uz samu obalu privlače svojom intimnošću i ljepotom prirode kojima su okruženi. Najbolji način za osjetiti mediteransku klimu na svojoj koži i utapati poglede u bistrom plavetnilu kojim se ovaj mali dio raja može pohvaliti. Kostrena je nositelj „Plave Zastave“, priznata od međunarodne  organizacije „Blue Flag“, što dokazuje visoku kvalitetu i čistoću mora.

Kostrena Sunrise Festival će ovo ljeto po prvi puta obasjati Kvarnerski poluotok 1
Kostrena

Headliner Kostrena Sunrise Festivala je ukrajinski DJ i producent Spartaque! Ovaj je mladi DJ upornim radom za sebe izborio mjesto među velikanima suvremene scene, premda nije imao prednost odrastanja u zapadnoj Europi, što je dokaz kvalitete njegovog rada i predane upornosti. Obuhvaća raznovrsne žanrove, pa i neke komercijalnije trenutke, čime se dokazao kao ozbiljan igrač i na polju glazbene industrije. Vlasnik je glazbene etikete „IAMT“ osnovane 2010. godine, tada je to bio koncept festivala i serija klupskih događanja, na kojima je u Kijevu gostovalo mnoštvo velikih imena, a danas jedan od najznačajnijih ukrajinskih techno labela. Spartaque ovo ljeto dolazi u Kostrenu predstaviti pravo značenje riječi „I Am Techno“.

Na prvo izdanje Kostrena Sunrise Festivala u redove glazbenika dolazi i srpski producent i DJ TKNO, vlasnik etikete „Tauten“, poznat po svojem pumpajućem, jasnom i artikuliranom ritmu. Također, tu su i predstavnici slovenske techno/house scene: Damir Hoffman, Tea Vuckovic, Urban Jeram, Dave Haze, Uptech, David B. Talijanski techno kreator Jonny Kaos dolazi rasplesati Kostrenu uz pojačanje Vincenza Recupita.

Kostrena Sunrise Festival će ovo ljeto po prvi puta obasjati Kvarnerski poluotok 2
Kostrena Sunrise Festival – line up!

Domaće snage koje dolaze protresti sound systeme su: Marina Karamarko, Lemon, Sthekerson, Adoo, Boo Dale, Fabian Jakopetz, Teo Harouda, Mo’ Funk, Asta Nova, Labozz, Tommy Marquez, Poco Loco, Life4Funk, Dino Jukić, Wide Cut, Leon B, Tech Rule, Isan Hets, Daniel Maya, Ko Mar, Dj ic, Ivan Slosar, Tias, Nico Galante, Yakka, Madafunkaz. Za sve ljubitelje bržih, intezivnijih ritmova i uvrnutijih zvukova, Kostrena Sunrise Festival je osigurao stage za sve ljubitelje psytrance glazbe, a za pultom su takoÄ‘er domaće snage: Dalton, Nard, System Lock i Ogologo.

U kulturno edukativnoj fazi festivala namjeravaju se predstaviti razne udruge i njihove aktivnosti, udruge mladih, nastupi alternativnih skupina (žongleri, grafiteri, ulični zabavljači), projekcije filmova. Dnevni program za sve posjetitelje je besplatan!

Sve informacije o cijenama ulaznica, popratnom sadržaju i slično, bit će objavljeno naknadno, a do tada pratite službenu facebook stranicu Kostrena Sunrise Festivala.

KSF promo teaser! Check out this beautiful beaches 🙂

Posted by Kostrena Sunrise Festival on Sunday, May 1, 2016