Zagrebački Radio Student je početkom prosinca započeo s emitiranjem emisije Konoplja na radiju, a cilj je destigmatizirati biljku konoplju u našem društvu…

U vremenu kad je Amsterdam smanjio prava turistima u kupovini i korištenju konoplje, a Prag (tj. Češka) pak postao novi, još liberlaniji Amsterdam, a država Colorado (SAD) legalizirao prodaju, kupovinu, te mini uzgoj marihuane u vlastitim domovima, postaje glupo demonizirati biljku koja je do 1930. bila samo još jedna poljoprivredna kultura, i to vrlo korisna, do 100 posto iskoristiva, a nakon toga uvrštena u ilegalne supstance.

Konoplja je biljka koja je i dalje tabu, biljka koja vas može stajati dugogodišnjeg zatvora, ali najvažnije, ona je svestrana biljka koja je iskoristiva kao građevinski i tekstilni materijal, te lijek za mnoge bolesti. Tisućama godina je služila čovječanstvu.

Emisija Konoplja na radiju, u cilju ima destigmatizirati biljku konoplju u našem društvu i ukazati na njezine medicinske i industrijske aspekte, kojih ima sve više i više. Emisija se emitira svakog prvog četvrtka u mjesecu od 22 sata, a prvo izdanje ove godine emitirano je 2. siječnja 2014. na temu “Konoplja i zakoni” te ju možete poslušati na sljedećem LINKU.

O samoj emisiji više potražite na Facebooku emisije, a Radio Student poslušajte na 100.5 MHz.