Kalypso | Foto by DKphotography

Nakon do sada najuspješnije sezone u povijesti kluba protekle 2015. godine, u kojoj je Kalypso proživio evoluciju iz beach bara u klub i repozicionirao se te odmah i afirmirao, kako na hrvatskoj, tako i na međunarodnoj klupskoj sceni, dolazi i bogata sezona 2016.

Sezona je započela već 25. svibnja festivalom Zrće Spring Break, na kojem je headliner festivala, belgijska DJ mega-zvijezda, Yves V, oduševio prepun klub. Slijedio je Croatia Spring Break festival od 1. do 6. lipnja, te još jedan Croatia Spring Break od 15. do 18. lipnja na kojem su nastupili: Sebjak, Headhunterz, Lumberjack, DJ Jerry Jay & MC Alpha te mnogi drugi…

Sjajan mjesec lipanj upotpunit će najpopularniji festival na otoku Pagu, britanski Hideout Festival 2016, koji će se održati na čitavoj plaži Zrće od 26. lipnja do 30. lipnja. U Kalypsu će na Hideout festivalu pod Elrow organizacijom nastupiti redom: Lukas, Marc Maya, Toni Varga, Understate, De La Swing, Skream, Artwork, Waze & Odyssey, Seth Troxler & The Martinez Brothers, B. Traits, Catz ‘n’ Dogz, te globalno popularan engleski producent Eats Everything. Festival završava tradicionalnim Afterparty-em u Kalypsu, na kojem se okupe svi DJ-i festivala i ljubitelji plesnih podija, Afterparty koji ne staje do sljedeće noći.

Kalypso Beach Club na plaži Zrće predstavlja bogatu sezonu 2016 1

Tijekom 7. mjeseca, na rasporedu su novi UES Festival, Loveweek Festival, najveći Hip-Hop/R’n’B festival u Europi – Fresh Island Festival, žestoki Hard Island Festival te novi, po prvi put u Europi, a time i u Hrvatskoj te Kalypsu – Neonsmash Music Fesival, koji će voditi globalno poznati komedijaš iz Dublina, MC FABU-D.

UES Festival, koji surađuje s Abyss Records i NoExcuse izdavačkim kućama iz Londona kao i Refraction serijalom evenata po Velikoj Britaniji, kreće nastavno na Hideout Festival već 1. srpnja i traje do 3. srpnja, pa od 5. do 7. srpnja slijedi Hard Island Festival, a popularan Fresh Island Festival održat će se od 12. do 14. srpnja.

Osim festivala, Kalypso priređuje i individualna gostovanja: 24. srpnja nastupit će globalno popularan švircarski producent DJ Antoine, 27. srpnja najvatrenija DJ-ica, model, producentica i MC-ica – DJ Da Candy, te finski maestro Rony Rex.

Kalypso Beach Club na plaži Zrće predstavlja bogatu sezonu 2016 2

Kalypso Beach Club protekle je 2015. godine po prvi put održao festival s internacionalnim zvjezdama u vlastitoj organizaciji, Stereoforest. I ove je godine Stereoforest Festival na rasporedu, od 8. do 10. kolovoza, headlineri festivala bit će Deorro i Tigerlily, a biti će tu i UDJ večer na kojoj će nastupiti DJ’s From Mars, Gregori Klosman, Lush & Simon i mnogi drugi DJ-i. Uz Stereoforest, Kalypso u sezoni 2016. organizira još jedan vlastiti festival, WOODSHOCK, na rasporedu od 17. do 20. srpnja. Na Woodshocku će kao headlineri nastupiti Klingande, Jack Novak, Jauz i Will Sparks.

Kalypso je, naravno, i ove godine sastavni dio najpopularnijih underground festivala, a to su Barrakud Festival i Sonus Festival. Na Barrakudu će u Kalypsu nastupiti Carnage, na Sonusu će biti domaćin beskrajnog Afterparty-a čitavog festivala koji okupi sve sudionike, a svakako treba istaknuti i BLACK SHEEP FESTIVAL: 4 kluba, 4 floora, preko 20 DJ-a… Na Black Sheep Festivalu u Kalypsu će od najvećih imena nastupiti Quintino, Nervo, Michael Calfan i R3hab.

Kalypso Beach Club na plaži Zrće predstavlja bogatu sezonu 2016 3
Kalypso Club Zrće | kalypso-zrce.com

Tijekom čitave sezone, danju će se održavati popularni After Beach Party-i, srijedom pjena party-i (Afterbeach Foam Party) na kojima će Vas zabavljati sjajan Kalypsov resident DJ Bronxwon, a utorkom i četvrtkom popodne Kalypso će održavati Flashback After Beach Party, glazbeno putovanje kroz vrijeme klupske glazbe, na koje će Vas provoditi DJ Luca Montecchi i MC Pink Gorilla te predstavljati zvukove 80-ih, 90-ih, disco glazbe, R’n’B-a, Hip-Hopa, reggae glazbe, rock’n’rolla te house i EDM zvuka.

Treba spomenuti i novi festival iz Njemačke, BREAK OUT FESTIVAL, na kojem će nastupiti Aquagen, Jeromo, DJ Olde, kao i novi Abi del Mar Festival s Jan Leykom, te posebnim gostovanjem K.I.Z.-a iz Njemačke.

Sve u svemu, najava sezone 2016. pokazuje da je izrazito bogata programom i gostovanjima, te da će biti najuspješnija u povijesti kluba. Pratite Kalypso na službenoj web stranici kao i na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram). Vidimo se!