Nakon što su prošlog ljeta ujedinili publiku te nakon što su na zimu objasnili što je to techno vikend, Decoded Records i Glazbena udruga Echo predstavljaju Project Vojarna Open Air party, koji se održava u Vojarni bribirskih knezova u Šibeniku, gdje kao glavni gost, uz probrane domaće snage, nastupa megazvijezda iz Njemačke i ‘jesterhead’ elektronske glazbe Boris Brejcha!

Artist koji je u kratkom vremenu osvojio svijet – Boris Brejcha, ponajviše zbog posebnosti i unikatnosti svog zvuka, koji je sam nazvao ‘hightech minimal’, u Šibenik premijerno dolazi 27. srpnja na novo izdanje Project Vojarna Open Air spektakla! Brejcha je svoju glazbenu edukaciju započeo još kao dijete. Za ono čime se danas bavi, savršeno mu je došlo što je kao klinac naučio svirati bubnjeve i klavir, a njegova glazba prožeta je žanrovima u rasponu od electra, break beata i IDM-a, do techna s ponekim ambijentalnim dijelovima.

Za Brejchu, nije dovoljno samo baviti se postojećom glazbom, već gura granice pokazujući svojoj publici koliko minimal techno može biti uzbudljiv te kako može biti puno više od jednostavne glazbe. Boris Brejcha puno je više od minimal techno artista, on je pionir, iz jednostavnog razloga jer nijedan žanr ne može opisati njegov stil. Zbog toga je odlučio stvoriti vlastiti – hightech minimal.

Hightech minimal spektakl u Šibeniku: Boris Brejcha na Project Vojarna Open Air večeri 3

Uz glavnoga gosta očekuje vas i odlična domaća postava. Čast otvaranja plesnog podija pripada iznimno talentiranom i najmlađem članu DJ postave Anti Baniću. Tech house je njegov najdraži način izražavanja, a u kratkom vremenu na sceni skupio je jako mnogo iskustva. Dirigentsku palicu mladi Ante predaje dvojcu sastavljenom od udarnih igala šibenske techno scene. BS Side godinama drži rezidenciju u vodičkom klubu Opium i u klupskoj večeri “Doom” ugostio je neke od najjačih predstavnika house i techno scene u Europi.

Santiago Batacosta pripadnik je nove generacije DJ-a na domaćoj sceni i već je učvrstio svoj status u samom vrhu umjetnika svog pravca. Poznat je po mračnim i energičnim techno setovima. Termin nakon rezerviran je za alfu i omegu dalmatinske elektronske glazbene scene, čovjeka koji je nastupio na legendarnom Loveparadeu i pravog pionira elektronike. Pero Fullhouse kao predstavnik svoje Moondance etikete povest će nas na putovanje kroz nekoliko stilova omeđenih zvukom Detroita. Zakuhavajući podij prema vrhuncu i glavnom gostu večeri dolazimo do još jednog zanimljivog dvojca koji nastavlja niz kvalitetnih domaćih artista za pultom Vojarne. Nakon Pere pult preuzimaju Jolly Joke i Shi Pe, Adriatic Perception odnosno Future Scope dvojac koji će progresivnim b2b setom pružiti publici plesno i uzavrelo zagrijavanje za glavnog gosta večeri.

S njemačkom zvijezdom večeri, Borisom Brejchom, plesat će se uz njegov unikatni high tech minimal set do duboko u noć. A kao šećer na kraju programa glavne bine dolazi b2b set tvoraca Projekta Vojarna – Edy C. i Suggadaddy koji su zatvorili prošla izdanja projekta. Predstavljajući Decoded Records, najstariju domaću digitalnu etiketu, ovaj tandem sprema melodični progresivni epilog jednoj vrhunskoj večeri. Nakon ranojutarnje glazbene priče organizatora slijedi after party na kojem će vas zabavljati meštri zanata Amigoo i Chuby.

Ulaznice za ovaj spektakl u pretprodaji su gotovo rasprodane, a limitiran broj bit će dostupan još samo na ulazu po cijeni od 160HRK. Više o svemu pratite ovdje!