U prvoj polovini ožujka u zagrebačkom klubu Sirup spremaju se zanimljiva gostovanja za čiji dolazak su zaslužni poznati kolektivi, kao i glazbene etikete – Barba Records, Ekstrakt i Kabinet, a tu je i večer Trenje uz jaka imena domaće elektroničke scene!

U prvom vikendu u ožujku, točnije 4. i 5., pleše se uz Jane Fitz na Barba Records večeri, te uz Felvera i ostalu domaću postavu na novom izdanju Trenja, a u drugom tjednu istoga mjeseca uz Sheda i Ekstrakt ekipu te Djruma i Kabinetovce. Više u nastavku…

1. Barba Records Night w/ Jane Fitz

Gostovanjima bogata prva polovina ožujka u klubu Sirup 9

Nova godina i novi Barba party. Tako se nakon prošlogodišnjih tuluma sa Stingrayom, Lerosom, Alex Cortexom i Ultradyne Barba ponovo vraća u Sirup, a sezonu će otvoriti gošća – Jane Fitz.

Jane je u DJ biznisu duže od 20 godina, rezident je kultnog UK Freerotation festivala i vodi dugogodišnju londonsku večer Cartuli’s Day. Ono što je najzanimljivije kod Jane je činjenica da je karijeru izgradila na djingu, a da se pri tome nikada nije oslanjala na produkciju, radio emisije ili izdavačke kuće. To što je isključivo djingom postala “DJ’s DJ” i međunarodno poznata ponajviše govori o njezinim glazbenim kvalitetama.

Jane će se za pultom pridružiti Barba rezidenti Mislav i Pytzek. U petak, 4. ožujka, Sirup pleše od 01 do 08, a ulaz je 50kn. Pridružite se Facebook eventu.

2. Trenje #5 w/ Felver, Mario Novak, Vrući Saft, Arsen Pavešić

Gostovanjima bogata prva polovina ožujka u klubu Sirup 10

Nakon druženja s Drugstoreovcima krajem siječnja, Trenje se u svom petom izdanju vraća u domaću postavu. U subotu, 5.ožujka, sile trenja zakotrljat će tako šarena četvorka predvođena Felverom, koji je na krilima novog serijala Stereotip, uspješno realizirao višegodišnju tranziciju iz Stereo Studija, legendarnog brenda koji mu je obilježio prvi dio DJ karijere. Stereotip, čiji je stjegonoša, osim Felvera i Dixon, jedan od najpopularnijih svjetskih DJ-a, odmah je izazvao velik interes publike i javnosti, ponajprije zbog odabira nesvakidašnjih lokacija u kojima se održava, ali i neobičnog termina nedjeljnog predvečerja u kojem kreće…

Osim Felvera, zasvirat će nam i, uvijek dobro raspoloženi, Mario Novak, koji se tako vraća za Sirupov miks pult nakon kraće pauze. S velikim interesom očekuje se i nastup Vrućeg Safta, poznatog i kao Lovro K ili polovica tandema Bijesne Gliste, lojalnog clubbera i talentiranog DJ-a koji, bez pretencioznih najava, neuhvatljivo i neovisno aktivira i deaktivira svoje javne nastupe. Za zagrijavanje prije paljenja i ovaj će put biti zadužen Sirupov rezident DJ i handyman Arsen Pavešić. Fizičke i kemijske reakcije Trenja u SIRUPU, kreću oko 1h, a gase se oko 8h uz participaciju od 30kn. Pridružite se Facebook eventu.

3. Ekstrakt w/ Shed Live (GER)

Gostovanjima bogata prva polovina ožujka u klubu Sirup 11

Najfascinantniji predstavnik berlinskog tehna i rezident mitskog Berghaina u ožujku prvi put stiže u Hrvatsku! U klub Sirup, u petak, 11. ožujka, organizacija Ekstrakt dovodi kultnog Sheda, koji će se predstaviti u live izdanju. Pleše se od 01h uz ulaz od 80kn!

Rene Pawlowitz je u žrvanj berlinskog rejva ušao kao zaposlenik legendarnog record shopa Hard Wax, te je pod pseudonimima Shed, EQD, Wax, Head High, WK7 i The Traveller krenuo izbacivati zaraznu fuziju detroit techna, tvrdog housea i breakbeat ravea koja malo koga ostavlja ravnodušnim.  Njegova izdanja na lejblovima Ostgut Ton, 50 Weapons i Delsin ubrzo su postala vruća roba, a on je stekao kultni status najintrigantnijeg glazbenika vibrantne berlinske scene.

“Dragi naši, ne očajavajte ako vas koji put nisu pustili u Berghajn jer vam upravo u klub Sirup donosimo djelić nesputanih strasti i zabranjenih užitaka kojih se ne bi posramili ni najtvrdokorniji avanturisti.” – poručuju Ekstraktovci (Ganik | Labud | Mimi | Novell).

4. Kabinet w/ DjRUM (UK)

Gostovanjima bogata prva polovina ožujka u klubu Sirup 12

Felix Manuel aka DjRUM (izgovara se /dram/), britanski DJ i producent, najpoznatiji je po svojim suludim setovima u kojima spaja naizgled nespojive žanrove i tempa. Njegova kolekcija vinila, a samim time i produkcija, odišu atmosferičnim i futurističkim zvukovima techna, garagea, duba, hip-hopa, jazza, junglea i housea. Najveću pažnju privukao je albumom “Seven Lies” koji je izašao na 2nd Drop Recordsu.

Večer organizira Kabinet. Uz DjRuma nastupaju Funk Guru, Traveller i Okor, a za vizualizacije je zadužen VJ liik. U subotu, 12. ožujka, Sirup pleše od 01 do 08, a ulaz je 50kn. Pridružite se Facebook eventu.