EXIT
EXIT | Foto: press

Nakon ovogodišnjeg izuzetno uspješnog izdanja EXIT Avanture, i EXIT i Sea Dance festivali ponovno su nominirani za prestižne Europske festivalske nagrade!

Pobjednik iz 2013., koji se u posljednje tri godine glasanja uvijek nalazi među prva tri, EXIT festival je i osme uzastopne godine nominiran za „Najbolji veliki europski festival“. I morsko poglavlje EXIT Avanture, Sea Dance festival, nominiran je po treći put uzastopno za „Najbolji festival do 40.000 posjetitelja“.

Glasanje za European Festival Awards trajat će do 31. listopada, a svi koji glasaju automatski sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske “Oscare”! Glasa se izborom za EXIT u prvoj kategoriji, “Best Major Festival” i za Sea Dance festival u drugoj kategoriji, “Best Medium-Sized  Festival” na ovom linku. I treći festival u okviru EXIT Avanture, Revolution u Temišvaru, nominiran je u čak dvije kategorije, za najbolji mali festival, kao i za najbolji novi festival!

EXIT festival je u konkurenciji s 32 festivala iz 16 zemalja, zajedno s ostalim vodećim europskim festivalima kao što su britanski Glastonbury, njemačka Lollapalooza, danski Roskilde i belgijski Tomorrowland! Sea Dance će se za titulu natjecati sa 75 manifestacija iz 21 zemlje, u konkurenciji s festivalima poput Best Kept Secret, Melt!, Volt, Sumer’s Tale, Electric Castle… Pored glasova stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u glazbenoj industriji, glasovi publike širom svijeta odlučit će o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Nizozemskoj 11. siječnja 2017.

EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog “Oscara” dobio 2014. godine. Ove godine, EXIT je dobio i priznanje za najbolji festival od European Best Destinations, vodeće turističke nagrade, ostavivši iza sebe Glastonbury, Sziget, Tomorrowland i druge, a u svoje top-liste najboljih festivala u 2016 godini uvrstili su ga još i New York Times, The Guardian, CNN, Vogue i brojni drugi. Posebno se ističe priznanje vodećeg časopisa elektronske glazbe DJ Maga, koji je napisao u rujanskom broju: “EXIT je danas više od festivala, pokreta i brenda. Zajedno sa Sea Dance festivalom, EXIT je kultura za sebe”. Jučer su objavljeni i nominirani za drugu prestižnu festivalsku nagradu “UK Festival Awards”, koja se dodjeljuje za najbolje britanske festivale, a gdje su se u kategoriji najboljeg festivala izvan Velike Britanije, našli i EXIT i Sea Dance, u konkurenciji s festivalima kao što su Tomorrowland, Sziget, Roskilde i drugi.

Ovogodišnja, magična EXIT Avantura povela je preko 270.000 posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta na festivalsko ljetovanje od Petrovaradina do Jaza, gdje su tijekom četiri dana i noći na EXIT festivalu te još tri na Sea Dance festivalu, nastupale neke od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su Ellie Goulding, Bastille, David Guetta, George Clinton, Wiz Khalifa, The Vaccines, The Prodigy, Dimitri Vegas & Like Mike, Richie Hawtin, Nicky Romero, Maceo Plex, Skrillex, Hurts, Stereo MCs, Andy C, Black Coffee, Sister Bliss, Jeff Mills, Banco de Gaia, Zomboy, Goldie, Sub Focus, Shy FX i mnogi drugi.

Za EXIT Ljeto ljubavi 2017. već 20.000 prijavljenih za ulaznice!

Za sljedeći EXIT koji će biti održan od 6. do 9. srpnja 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, za ulaznice se prijavilo čak 20.000 posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta, koji će prvi imati priliku da nabave ulaznice po prvoj, najpovoljnijoj cijeni. Idućeg ljeta, EXIT će slaviti 50 godina od čuvenog “Ljeta ljubavi” (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvijek promijenio svijet, boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i spolnu ravnopravnost.