Zagrebački kolektiv VOLTA u Masters premijerno dovodi jednu od trenutno najprominentnijih figura suvremene plesne glazbe – object blue.

Zagrebački kolektiv VOLTA – koji je u godinu dana djelovanja stekao jednoglasnu podršku većine aktera i organizacija hrvatske elektronske scene te mnogobrojne pohvale zbog naglašeno raznolikog, izazovnog i kvalitetnog sadržaja svojih klupskih večeri – u Hrvatsku premijerno dovodi jednu od trenutno najprominentnijih figura suvremene plesne glazbe – object blue.

Porijeklom iz Pekinga s londonskom adresom, object blue je tijekom prošle godine postala jedna od najtraženijih klupskih izvođača na globalnoj elektronskoj sceni zahvaljujući njenoj eksplozivnoj, ali suptilnoj te izrazito muzikalnoj produkciji: FACT Magazine ju 2018. navodi kao jednu od najzanimljivijih novih techno/house producenata – to se priznanje nastavlja u siječnju kada ju Mixmag svrstava među top 25 artista za 2019. Sukladno tome, vrtložne, mračne i emotivne žanrovske skretnice u njenim DJ setovima stavile su je na mapu iznimnih festivala poput Unsounda i Atonala, a slijede joj sve značajnije izvedbe na ovogodišnjem Dekmantelu i Dimensionsu – prije kojih dolazi u Zagreb. Iako za svoju selekciju često govori da je prvenstveno namjenjena plesnom podiju, njenoj raznolikosti i kvaliteti svjedoči i činjenica da je jedna od rezidentica londonskog Rinse FM-a već gotovo godinu dana.

VOLTA u Zagreb premijerno dovodi object blue 1
VOLTA w/ object blue

object blue je također alumni londonske Guildhall School of Music and Drama, gdje je izučavala produkciju elektronske glazbe. Njeni su prvi radovi došli u obliku zvučnih instalacija i ambijentalnih pejsaža, a prošlogodišnji live set s berlinskog Atonala – festivala eksperimentalne elektronske glazbe – završio je na brojnim portalima interdisciplinarnih umjetnosti zbog izrazito suvremenog zvučnog izražaja, spajajući mračan, hrđav sound design u ritmične, pulsirajuće cikluse. Uz nekoliko remixeva i kompilacija, dosad je izdala 2 EP-a: “Do you plan to end a siege?” na Tobago Tracks i “REX” na Let’s Go Swimming labelu, a uskoro izdaje i novi album za još neimenovanu etiketu.

Povodom njenog hrvatskog debija, object blue je za VOLTU snimila ekskluzivan miks iznimno eksperimentalnog karaktera, igrajući se s efektima na mikseru te spajajući orkestralno s elektronskim, akustično s akuzmatskim.

Svakoga koga interesiraju zvučna istraživanja, progresivna plesna glazba te marginalizirani oblici muzičkog izražaja pozvani su na ovao glazbeno okupljanje 16. ožujka u zagrebačkom klubu Masters – večer počinje u 23:00 te traje do ranih jutarnjih sati. object blue će za VOLTU održati DJ izvedbu, a za warmup setove su zaduženi VOLTA DJ-i: Kornet, prošlogodišnji dobitnik nagrade Ambasador za mladog DJ-a godine, te N/OBE, proglašen za Nucomera godine Illectricity festivala 2018. Večer će zaokružiti DJ Labud – član kultnog zagrebačkog klupskog kolektiva Ekstrakt te jedan od najcjenjenijih hrvatskih DJ-a uopće. Ulaznice se prodaju isključivo na ulazu u klub po cijeni od 70 kuna.

Dijelimo 2×1 upad, a za sudjelovanje u nagradnjači potrebno je: lajkati UES Magazine Facebook straniculajkati i shareati članak na svom facebook profilu koristeći hashtag #UESMAG te u komentaru ispod objave na Facebook stranici UES Magazine-a ostaviti ime i prezime. Slučajnim odabirom, u subotu 16. ožujka, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.