Volite slušati svoje ploče, ali vam se ne sviđa i činjenica da ih pri tom oštećujete? Novi ELP-ov laserski gramofon svira vaše ploče bez dodira, odnosno oštećenja… 

Laserski gramofon koristi patentiranu tehnologiju koja vjerodostojno reproducira zvuk vaše gramofonske ploče bez ikakvog fizičkog kontakta sa samim vinilom, na taj način se spriječava oštećenje površinskog sloja vinila, koji je neizbježan kod konvencionalnih gramofona. Laserskom preciznošću se prikuplja audio informacija, odnosno zvučni zapis čija kvaliteta pri tom nije oštećena uobičajenom gramofonskom iglom. Tada se ”djevičanski” audio zapis reproducira na način da se zadržava autentičan analogni zvuk bez ikakve digitalizacije, koji je najvjerodostojniji originalnoj studijskoj snimci. Laserski gramofon ima čak i mogućnost sviranja starih i teško oštećenih ploča. ” – rekli su iz ELP korporacije.

Kvaka kod ovoga uređaja je jedino u cijeni, “skromnih” 15 000 američkih dolara pa tko voli (čitaj ima) nek izvoli! Kako gramofon radi provjerite u videu u nastavku.

– Tihana P. –