Sigurni smo da će većina od vas pri pomisli na malu tableticu u boji, pomisliti na njenu oralnu upotrebu, te konzumaciju bez da uopće pogledate o kojoj se tabletici radi, odnosno koji lik ima utisnut na svojem pročelju, što nije ni bitno dokle god odradi svoj posao do kraja…

Zamislite sad da imate na raspolaganju nkoliko tisuća istih tabletica, različitih boja i drugačijih sličica…što biste napravili? Pravilno rasporedili za idućih 900 godina partijanja, podjelili, prodali, bacili, predali policiji…?

Umjetnik pod imenom Chemical X, nekoliko je tisuća tabletica pretvorio u umjetnička djela. a sve kako bi, kako kaže, ‘preispitao starog prijatelja ili možda ipak strašnog neprijatelja’. U svakom slučaju, toliko voljene tabletice među partijanerima, ali i ostalom ekipom, prikazuje u nešto drugačijem svjetlu.

pillartmainChemical X poznat je po dizajniranju originalnog loga kluba Ministry Of Sound, kao i suradnji s Banksyem i Damienom Hirstom.

Izložba koja je trebala ugostiti ova, na kraju krajeva, ilegalna umjetnička djela je otkazana, jer je galerija bila zabrinuta oko primanja nekoliko tisuća MDMA tabletica u svom prostoru, no uskoro je pronađena alternativa u obliku grupne izložbe The Ark, u Bear Cub Gallery-u u Londonu, od danas do 2. listopada…