Postoji li itko tko gledajući Boiler Room nije poželio biti dio te publike? Upravo iz tog razloga, gledajući nebrojene nastupe svjetskih izvođača ovog kultnog programa par entuzijasta iz Disko sekcije KSET-a došlo je na ideju organiziranja ovakvog eventa.  Stage usred Kluba, publika oko stagea, vizualni efekti i opuštena atmosfera zasigurno pridonose jednoj drugačijoj atmosferi od one na koju su ljubtelji elektonske glazbe navikli izlazeći po raznim klubovima u metropoli. Pripremite se za Kotlovnicu!

Program je krenuo u prosincu 2015. godine s gostovanjem Jana Kinčla Zero-a kao headlinera prve edicije Kotlovnice te je zabilježio dobar odaziv. Kotlovnica sada polagano pronalazi svoje mjesto na zagrebačkoj elektronskoj sceni, a jedan takav event koji će utvrditi ovu poziciju je cjelodnevni DJ session 16. travnja u KSET-u kada će nastupati: Akuul, Funk Guru, Tvrtko i Basta, Yesh i rezidenti Ante Mucic M i Mradar.

Kotlovnica je temeljena na drugačijem doživljaju glazbe koja je postala simbolom novog vremena, a KSET kao kultno mjesto u promicanju glazbene kulture već 40 godina prati trendove. Ovaj underground program publici omogućuje novi doživljaj klubskog programa, s obzirom da centrirani stage omogućuje nesmetani ples oko DJ pulta, čime sama publika ima veliki utjecaj na cjelokupni dojam večeri. S druge strane, program je i prilika DJ-evima da pokažu svoje vještine te da se njihova glazbena selekcija uživo vidi i čuje dalje od samih posjetitelja događaja.

Druga 'Kotlovnica' po uzoru na Boiler Room sprema se u KSET-u 5

Program pruža veliku slobodu za eksperimantiranje s glazbom, a da se ne pušta pred praznim klubom. Cijeli event se snima sa 2 stacionarna GoPro-a te je također zamišljeno snimanje zvuka koji će se kasnije pstavljati na YouTube profil Kotlovnice.

Također, bit će i jedan pokretni snimatelja koji će dokumentirati atmosferu iz ”human eye” perpektive. Sve skupa će kasnije montirati članovi Video sekcije KSET-a, što svim gostujućim DJ-ima daje dodatni vlastiti promocijski materijal, a publici lijepu uspomenu.

Live streaming cijelog eventa moći ćete pratiti na UES Magazineu, kao i na stranici Kseta. Program počinje u 19:00 i traje do 03:00. Ukupno 8 sati glazbe i 7 DJ-a omogućiti će da gradacijom glazbe večer dođe do elektronskog vrhunca. Event pratite ovdje!

Druga 'Kotlovnica' po uzoru na Boiler Room sprema se u KSET-u 6