Umjetnik bez kojega elektronska scena u Hrvata nebi bila to što je – Unique, ovoga vikenda dolazi u zadarski Qbar!

Unique dolazi iz Pule, a u Zadar stiže 12. ožujka, gdje će mu se pridružiti zadarski DJ-evi Andrologic i Butters. Početak je u ponoć, ulaz je 30kn, a više možete pratiti ovdje!

Usred rastuće elektronske glazbene scene u Hrvatskoj, DJ Unique brzo postaje prepoznat kao jedan od najboljih budućih Dj-a na Hrvatskoj sceni elektronske glazbe. Podrijetlom iz Pule, njegov inovativni zvuk utjelovljuje izraz ” let the music speak”, a najbolje se može opisati kao ekperimentalni, udarni i urođeno inteligentan zvuk.

DJ Unique do sada je surađivao i izdavao za izdavačke kuće kao što su 1605, KD Music, Agile Records, Alchemy (Italy), Toolroom, Hotfingers, Deeperfect, Night Light Records, The Factoria, Alleanza Records. Isto tako uspijeva privući podršku od velikana elektronske glazbe kao što su Umek, Marcco Carola, Richie Hawtin, Dubfire, Mark Knight, Paco Osuna, Carlo Lio te Marca Baileya.

Pod utjecajem kolega iz elektronske glazbene industrije sunarodnjaka Adoo-a te odličnih techno DJ-a iz Srbije Marka Nastića i Dejana Milićevića. DJ Unique naporno je radio kako bi izbrusio svoj poseban zvuk te ga izdefinirao kao fuziju tech housea i techna.

Domaće lice s mnogim izdanjima na svjetskim etiketama - Unique, u zadarskom Q Baru 1

Prvi EP koji je privukao pozornost javnosti nazvan ”She’s Beautiful” izrađen je u suradnji s DJ Adoo te je objavljen za izdavačku kuću Phunk Traxx. 2012 godine također izdaje za razne izdavačke kuće kao što su 1605, Alchemy (Italy), Moan, Reisei Records i Alleanza.

Od tada Unique izdaje i za izdavačke kuće kao što su Toolroom, Insert Coin, Fresco, Night Light Records, Zero Urban I Rusted Records. 2013 godine izdaje važne EP-ove prihvačene od strane javnosti za izdavačke kuće KD Music i 1605 Music uz još mnogobrojna izdanja za razne ostale kuće.

Osim redovitih nastupa na hrvatskoj elektronskoj sceni njegove sposobnosti iza DJ pulta odveli su ga i do susjedne Slovenije gdje je nastupao u klubovima kao što su K4 te svjetski poznatog kluba Ambasada Gavioli.

Tu se ne zaustavlja te odlazi u Španjolsku nastupati u Shôko Club u Barceloni te na Ibizu u svijetski poznati Delano Beach Club @ Playa D’en Bossa, rame uz rame sa poznatim DJ-om Nima Gorji. Isto tako nastupao je i u Francuskoj gdje je uz Umeka svirao u Duplexx klubu kao i Srbiji u klubu Spens u Novom Sadu.