U zagrebački Masters klub, na novo izdanje večeri BSMNT, dolazi ikona detroitske techno/electro scene te oficijalni DJ nikad prežaljenog dua Drexciya – DJ Stingray!

DJ Stingray će ovoga petka, 20. svibnja, gostovati u Mastersu u sklopu novog izdanja večeri BSMNT, na kojoj će mu se pridružiti i Ekstraktov DJ Labud, kao i rezident, ujedno i slavljenik BSMNT večeri, Iggy Dope. Početak je u ponoć uz ulaz od 60kn.

Sherard Ingram je dio elektronske muzičke scene Detroita već 30 godina. Muziku pušta od 80ih godina, a miksati je naučio dok je nakon škole išao na poduke kod još jedne lokalne legende Kennya Dixona Jnr-a.

90ih je Sherard dosta puštao u bajkerskim barovima, gdje je bilo dosta hip-hopa i Miami bassa, no bilo je prilike i za pustiti koju stvar od lokalnih electro izvođača Drexciye koje je znao susresti radeći u lokalnom record storeu.  Kasnije su ga James Stinson i Gerald Donald pozvali da bude njihov tour DJ, a od tud potječe i njegovo ime – Stingray ili Drexciyan DJ Stingray kako se nazivao tih dana, a koje mu je nadjenuo upravo legendarni član Drexciye Stinson.

Prije Warp recordsovog Magic Bus Toura 2003. godine kada se svjetskoj publici po prvi puta predstavio u ulozi misterijoznog DJ Stingraya i po prvi puta išao na turneju Europe, Sherard je već izdavao pod imenom Urban Tribe, pod kojim je 1998. godine izdao album Collapse of Modern Culture na Mo’Waxu – bila je to kolaboracija s Carl Craigom, Shakeom i Moodymanom. 

Poznat je po tome što nastupa s balaklavom na glavi, a ta njegova misterijoznost ni ne čudi kada se uzme u obzir njegova povijest i povezanost s Drexciyom čiji su članovi oduvijek izbjegavali medije. No to je ujedno i dio njegove filozofije u kojoj je muzika na prvom mjestu.

Mnogi bi njegovu selekciju ubrojali u high tempo electro, no on, iako ne pušta klasični 4/4, i dalje sebe najrađe svrstava pod techno. Veliki je ljubitelj ploča, no što se produkcije tiče koristi kompjuter. Trust, Pomelo, Naked Lunch, lokalni Barba ili pak njegov vlastiti Micron Audio samo su neki od labelova za koje je izdavao pod jednim od svojih brojnih aliasa.

UESMag dijeli 2×1 upad! Sve što trebate napraviti jest: lajkati UES Magazine Facebook stranicu, lajkati i shareati članak na svom facebook/twitter profilu koristeći hashtag #UESMag te ovdje u komentaru ispod članka ostaviti svoje ime i prezime. Slučajnim odabirom, u petak 20. svibnja, odabrat ćemo sretne dobitnike upada.

16 KOMENTARI

    • Draga Tina čestitamo, osvojila si upad na BSMNT uz DJ Stingraya u Mastersu! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar provod! 😉

    • Draga Iva čestitamo, osvojila si upad na BSMNT uz DJ Stingraya u Mastersu! Na ulazu se javi uz predočenje osobne iskaznice. Želimo ti dobar provod! 😉

Comments are closed.