Novo izdanje domaćih producenata Zarkoffa i Popsimonove, album „Die Brucke“, što sa njemačkog prevedeno znači ‘most’,  izlazi 16. lipnja, na talijanskoj etiketi J.A.M. Traxx, i predstavlja most između retro i modernog, njemački ekspresionizam, ali i referencu na nekadašnji literarni rad Saše Rajkovića.

U tranzitu ideja između jučer i danas, između adolescencije i zrelosti, između Arkadije i stvarnosti sačinjene od ogledala i čelika, nalazi se zvučno putovanje ovih jedinstvenih likova, Zarkoffa i Popsimonove. Ugođaj priziva atmosferu poput onih u Escape from NY J. Carpentera ili Gibsonovoj Bridge trilogiji. Minimalni futuristički pristup biva deformiran, pretjeran i izobličen, poput elektronskog Muchovog Krika. Njihov most povezuje instrumente, ali i stilske postupke iz različitih razdoblja elektronske glazbe u idealan glazbeni dijalog…“, riječi su izdavača o albumu, a niže pročitajte i što nam je Zarkoff rekao.

[quote_center]…na ovom smo albumu pokušali progovoriti o stvarnosti kroz retro futurističku estetiku koju oboje volimo.[/quote_center]

Album je snimljen u periodu od 2010. do 2014. Dramatičnih priča oko njega koliko hoćeš… Prvo ga je jedan španjolski label zadržao godinu i pol, pa odlučio da ga ipak ne bi objavio na vinilu nego na kazeti, na što sam ja otkazao cijeli deal i u roku 20 minuta našao J.A.M. Traxx, doslovno prvi mail koji sam poslao je upalio. Zašto Brucke (njem. most)? Label je odabrao ime djelomično kao reference na njemački ekspresionizam, djelomično radi Bridge trilogije W. Gibsona, a Popsi i ja smo potiho skužili da je to i referenca na Sisak i moje nekadašnji književni rad. Naime, objavljivao sam poeziju i članke u časopisu Stari Most. Ima puno slojeva u tom naslovu, iako mislim da je malo pretenciozan.

zarkoff - die brucke
Uglavnom, mislim da je najzanimljivija stvar na albumu preklapanje retro i modernih elemenata. Ono što Popsi i ja ne volimo kod dijela suvremene minimal synth scene je nedostatak inovacije i energije, zaziranje od “klupskog” zvuka, a opet kod modernijih oblika elektronske glazbe, često nema nikakve emocije s kojom bi se mogli identificirati, nema ništa što me asocira na stvarni život, bar moj. Govorim ovo iz čisto osobne perspektive, naravno. Tako da smo na ovom albumu pokušali progovoriti o stvarnosti kroz retro futurističku estetiku koju oboje volimo.”, rekao nam je Saša Rajković aka Zarkoff.

Na albumu se nalazi 10 pjesama, otisnut je na narančastom vinilu i uz njega prvih 100 primjeraka imaju i dodatni 7“ s remiksevima L.A.S.’s Crime. Album legalno možete kupiti putem servisa Juno.