Koncept Deconstruct Festivala, koji se od 25. do 30. travnja održava u Mariboru, je predstaviti samo trenutno najbolje izvođače techno scene, pružiti odgovarajuće kulturno i obrazovno iskustvo te pozvati sve da istražuju dubine elektronske glazbe tako da ju dekonstruiraju na dijelove kroz aktivnosti koje preko tjedna prate festival te da ih opet spoje i konstruiraju na završnom eventu na jednoj od najboljih lokacija za uživanje i apsorbiranje glazbe u Mariboru.

Festival slijedi seriju evenata Deconstruct, koji su odgovorni za povećanje kulturne vrijednosti elektronske glazbe u Mariboru i njegovoj široj okolici tako da je Festival De:Construct ovdje kako bi pružio pravi underground osjećaj, ne samo s visokovalitetnom glazbom i prikladnim vizualizacijama na glavnom eventu, već i bogatim programom tijekom cijelog tjedna dok događaj traje.

Tako ćete od 25. do 30. travnja moći iskusiti pozadinu elektronske glazbe kroz radionice o produkciji elektronske glazbe s nekim od najcjenjenijih i najiskusnijih producenata i umjetnika u ovom poslu; susresti se sa zanimljivim interaktivnim projektom gdje ćete sami moći stvoriti svoj vlastiti zvuk i saznati kako nastaje te ćete moći razgovarati o glazbi, sceni, poslu i opremi, a bit će postavljena i zanimljiva izložba fotografija, na kojima će osjećaj dekonstrukcije biti prikazan od strane nekoliko međunarodnih fotografa.

Završni event festivala održava se 30. travnja, na jednoj od najboljih lokacija za uživanje i apsorbiranje glazbe u Mariboru – Štuku, gdje će nastupati zanimljiva imena iz svijeta techno glazbe kao što su VSK, Lag, Damian Deroma, Marko Luk, Mind Machines, Dots, Daniel Greenx, Tea Vuckovic, Nouze i Tobias Somer.

Sve ostale informacije o cijelome programu festivala, radionicama, kao i ulaznicama potražite na službenoj web stranici Deconstruct Festivala te u Facebook eventu!

Pridružite se ovome putovanju kroz destrukciju elektronske glazbe i postanite dio Deconstruct pokreta koji potiče kreativnost i kvalitetu u svakom aspektu našeg života.